bokrecensioner boktips

Den stora famnen

Författare: Helmut Busch
Genre: Thriller
Utgivningsår: 1983
ISBN: 9788711837177


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Livet hade varit en uppförsbacke för Jenny sedan hon blivit änka. Hennes make fick aldrig träffa sin dotter - deras underbara lilla Carina. För att kunna försörja sig blev Jenny dagmamma och hon älskade dagbarnen som om de vore hennes egna. Särskilt Sören, den stackars blyge pojken som var så rädd för att göra fel. Pojkens föräldrar, Torsten och Monika, var varandras raka motsatser. Den ene varm och omhändertagande, den andra kall och tillrättavisande.

När Jenny en dag ordnat med fika för barnen händer det som absolut inte får hända. Sören försvinner spårlöst från trädgården framför huset! Vart kan han ha tagit vägen? Det står snart klart att pojken inte tagit sig någonstans för egen maskin. Men vem kan ha velat föra bort honom? Och har den vansinniga Monika rätt i att alltihop är Jennys fel?
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den stora famnen :
2024-01-27 21:43
Jag brukar ibland plocka fram min gamla samling av kiosklitteratur som jag sparat på mig under årens lopp, kanske främst för nostalgiska skäl varav de flesta är olästa för mig. Men jag tycker det passar ganska bra att mellan varven ta sig an något lättsamt som inte kräver någon större koncentration. Sedan tycker jag inte att de här små böckerna är fullt så dåliga. Visst, de är extremt förutsägbara men absolut inte tråkiga. Och tempot är sällan långsamt. Personligen har jag inget emot omslagen, men jag kan förstå dem som har det och omslagen ger kanske inte böckerna någon större rättvisa?
Jenny blev tidigt änka och för att klara av livet som ensamstående mamma till dottern Carina, försörjer hon sig delvist som dagmamma. Och det är på det viset som hon får ta hand om två-åriga Sören. Hans vackra men ack så kyliga och kanske rent av ondsinta? mamma Monica, känner Jenny sedan tidigare. Pojkens far, Torsten är hårt arbetande tandläkare som inte träffar sin son annat än på kvällarna då han måste arbeta hårt eftersom Monica kräver ett liv i lyx.
Jenny känner stor ömsinthet för Sören som närmast verkar rädd för sin mamma.
En dag tar Jenny blicken från pojken i någon minut och det som inte får hända- händer! Någon kidnappar Sören.
Det är upptakten till denna mysiga thriller. Snart blandas en skum italienare in i handlingen och likaså en desperat tyska. Vad har de att göra med Sörens försvinnande? Och på vilket sätt är den känslokalla modern Monica inblandad i det hela?
Det är nästan så jag skäms att erkänna, men jag kunde inte sluta läsa denna lilla bladvändare som var såväl gripande som spännande.
Jag ser att den finns som e-bok för de som blir intresserade. Kul att man har börjat ge ut dessa gamla böcker på nytt!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den stora famnen
Liknande böcker:
Gråt ej mer min älskling
 M. Higgins Clark
Black Ice
 B. Fritzpatrick
Landsförrädaren
 D. Baldacci
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Sandfågeln
 S. Nygren
Mörkt begär
 N. Condé
Djävulens verk
 M. Yorke
Den som fruktar snön
 H. Palladino