bokrecensioner boktips

Too fast for love

Författare: Jonas Inde
Genre: Roadmovie i bokform
Ämnesord: depression, psykologi, humor, kärlek
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9189632273

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jonas Inde från Killinggänget och Rockys tecknare Martin Kellerman gjorde en bilrewsa tvärs över den amerikanska kontinenten, från Los Angeles till New York. Intrycken från resan blev en roadmovie i bokform, en reseguide för alla som vill veta varför Grand Canyon räddar liv och varför man kan åka på spö om man hyr en vit Ford Crown Victoria.
Medelbetyg: 4,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Too fast for love :
2005-02-23 16:10
Åh. Vilken helt annorlunda bok det här är. Så himla naken och tragisk och rolig och snabb och... annorlunda. Annorlunda in a good way alltså. Jonas Inde verkigen blottar tankar om sitt liv och sina känslor i denna bok. Och det blir aldrig så där långtråkigt och "ja ja, jag vet att du har haft det svårt, fortsätt historien nu". Nej, istället blir jag verkligen intresserad och tagen av denna människa. Jonas skriver på ett humoristiskt sätt mitt i tragiken. Pricksäkert. Äkta. Fängslande. Läs den här boken!
Betyg 5
2005-06-09 21:17
Yep. Naket som tusan. Ibland väldigt bittert, ofta egocentriskt, ibland roligt. Fast hela tiden känns det sjukt ärligt. Och det imponerar i längden. Sen gillar jag ordet jag tror Inde uppfunnit: "skamskölja" hahah...lysade nytt ord.

Jaja... sen har faktiskt Kellerman gjort väldigt fina bilder också. Inte glömma det. Det är en bilderbok. Faktiskt.
Betyg 4
2005-06-29 11:45
Personlig och galghumoristisk betraktelse över psykisk sjukdom, med imponerande driv och själsstyrka! En jättebra bok med helt unikt eget språk. Bilderna kompletterar texten fint.
Betyg 4
2006-01-13 20:17
Jag gillade den skarpt, så ärlig, uppriktig och nödvändig för honom att skriva. missade min hållplats och fick gå hem två km i kylan....
Betyg 4
Liknande böcker:
Polly tar ingen skit
 M. Källblad
Kirke
 M. Miller
Man kan inte hindra et..
 C. Castillon
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker
Vardagar
 U. Lundell
Samma Författare: