bokrecensioner boktips

Bränd

Originaltitel: Burnout
Författare: Jeaninne Kadow
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789177157717


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Lacie var tio år såg hon sin pappa brännas till döds i en bilolycka. Själv klarade hon sig undan med två sönderbrända händer. Olyckan satte ohyggliga spår hos Lacie och hon plågas fortfarande av mardrömmar.

Numera bor Lacie i Washington med sin trettonåriga dotter Skyla. Lacie är nyhetsankare på en TV-kanal och ägnar all tid åt dottern och sitt arbete. Under ett skollov reser Skyla till sin pappa i New York. När Lacie inte har hört från Skyla på flera dagar är hon övertygad om att något har hänt. Det visar sig att Lacies före detta man har lämnat Skyla ensam över helgen. Lacie kastar sig på tåget till New York och polisen kopplas snabbt in som kammar igenom trakten utan resultat.

Lacie och Skylas pappa är båda paralyserade av oro och vanmakt. Så dimper ett paket ner i brevlådan innehållande ett videoband där Lacie får se sin dotter brännas till döds. Mördaren känner till Lacies hemska förflutna och utnyttjar det för att skrämma henne hon vet att hon ska bli hans nästa offer.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bränd :
2023-09-15 15:26
Pendlar mellan en 3:a och en 4:a för mig.
En hämnare från det förflutna vill inte lämna nyhetsankaret Lacie Wagner i fred. Han har hemsökt hennes mardrömmar i över tjugo år. Hon är paniskt rädd för eld, efter att som tioåring bevittnat sin far brännas till döds i en bilolycka. Hon är själv skärrad efter olyckan och bär alltid handskar.
En dag får hon veta av sin fd-man att den trettonåriga dottern Skyla är spårlöst försvunnen. Mardrömmen har blivit en realitet och den har bara börjat...
Den börjar mycket bra, är brutal, välskriven och spännande. Men ju längre in i boken jag kom, desto mer tycker jag att den började spåra ur och det blev alltför orealistiskt för att den skulle komma att intressera mig i längden.
Men den är spännande, välskriven och lättläst.
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bränd
Liknande böcker:
Doktor Bertilssons eve..
 T. Arvidsson
Själv
 M. Andersson
Närvaron
 J. Saul
I vikens mörker
 C. Andersson
Ond cirkel
 P. J MacDonald
I blind skräck
 P. Carlon
De ensamma
 A. Kuru
Hotet
 C. Brenchley