bokrecensioner boktips

Ond cirkel

Originaltitel: The unforgiven
Författare: Patricia J MacDonald
Genre: Thriller
Utgivningsår: 1987
ISBN: 9780743437271


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Maggie Fraser - oskyldigt dömd för ett brott som hon inte begått - har äntligen sluppit ut från fängelset efter tolv år. Hon vill börja ett nytt liv bland människor som inte känner henne och hon får anställning på en tidning som ligger på en enslig ö. Men det är någon som beslutat sig för att inte lämna henne ifred. Den personen gör på nytt hennes liv till en mardröm och ser till att hon inte kan bli fri sitt förflutna.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ond cirkel :
2023-08-28 16:14
Ytterligare en gammal thriller från Richters förlag.
Det här är den tredje boken jag läser av Patricia J. MacDonald, jag har tidigare läst: "Ett skrik i natten (1990)" och "Dödligt möte (1993)"
Maggie Fraser blir oskyldigt dömd för mordet på sin gifta älskare när hon enbart är tjugo. Tolv år senare släpps hon ut från fängelset och flyttar ut till en enslig ö där hon får jobb på den lokala tidningen. Hon hoppas kunna börja om från sitt mardrömslika förflutna. Men mötet med de två kyliga kollegorna Grace och Evie blir allt annat än lyckligt och mycket snart börjar det cirkulera ondskefulla rykten om Maggie bland invånarna på den lilla ön. Men det är först när någon mördar hennes hund som det går upp för Maggie att det finns någon som på ön som vill henne mycket illa. Och denna någon har enbart startat med sin terrorisering av Maggie...
En bra och spännande thriller som är välskriven, lättläst och engagerande- och som bjöd på några oväntade tvister under läsandets gång. Jag blev dock aningen trött på Maggie som karaktär. Hon är skriven som den eviga förloraren som konstant misslyckas med allt som hon tar sig för och som naivt faller offer för onda krafter omkring henne.
Bokens psykopat, en i trakten änglalik karaktär som döljer ett stort farligt mörker inom sig, är faktiskt mer intressant som läsare att följa.
Oavsett vad, så tyckte jag om boken och jag läser gärna fler böcker av författaren. Jag ser att jag har ytterligare två böcker av henne i bokhyllan!😍
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ond cirkel
Liknande böcker:
Den lilla flyktingen
 E. Poulsen
Ingenmansland
 D. Baldacci
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Fasornas hus
 R. Foley
Kroken
 L. Deighton
Gråt ej mer min älskling
 M. Higgins Clark
Samma Författare: