bokrecensioner boktips

Avslöjerskan

Originaltitel: Compromising positions
Författare: Susan Isaacs
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1979
ISBN: 9781453219676


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Judith, hemmafru i ett fashionabelt villasamhälle på Long Island (New York), får höra att traktens tandläkare mördats. Hon undersöker omständigheterna kring mordet och ser sig snart dubbelt hotad: dels av mördaren dels av en explosiv erotisk kontakt med en annan man.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Avslöjerskan :
2023-08-22 00:09
Bruce Fleckstein, tandläkare i ett exklusivt villasamhälle på Long Island, New York- en man "som har stora problem med att hålla gylfen stängd, framförallt om det fanns damer i närheten". Med sin lurviga bringa specialiserade han sig på att förföra gifta kvinnor i området- blir ihjälstucken med en ishacka på sin privatmottagning. Nyheten slår ner som en bomb i villasamhället.
Judith Singer, ouppskattad hemmafru, gift med den tröttsamme, aningen kontrollerande och konservative Bob och mor till två barn- lever ett trist och förutsägbart liv. Men när hon nås av nyheten om den mördade tandläkaren, förbyts med ens tristessen till spänning. Vem kan vara mördaren? Varför blev Bruce mördad? Judith anser sig inte vara lagd åt skvaller.
Ändå drar hon fram, på ett nästintill neurotiskt sätt bland grannar och väninnor och hör sig för om Bruce Fleckstein. Vem var han egentligen? Han tycks ha legat med nästintill varenda kvinna i grannskapet. Men med Judith så var han enbart intresserad av hennes gaddar. Hur kunde det komma sig? Han kom aldrig med några sliskiga komplimanger om hennes utseende, något han tycks ha gjort med praktiskt taget varenda kvinna i området. Han ondgjorde sig enbart över Judiths ovana att inte använda tandtråd!
Judith får höra rykten om att han var inblandad med maffian och kanske att han också distribuerade illegalt hemmagjorda porrfilmer! Kan det vara någon av de många dumpade älskarinnorna som gjort sig av med Bruce? Eller någon av de många bedragna äkta männen? Eller kan Bruces kyliga fru, den paranta Norma vara inblandad?
Till viss hjälp har Judith sin bästa väninna Nancy som älskar sin man fastän hon ständigt bedrar honom med nya älskare- något som aldrig skulle falla Judith till att ens fundera över att göra. Men när den attraktive polisen Nelson gör entré slås Judith av häpnad och de många erotiska fantasierna tar med ens form inom henne samtidigt som hon bestämmer sig för att till varje pris lösa mordet på Bruce Fleckstein.
Och hemma sitter en alltmer frustrerad Bob och undrar vad som tagit åt hans tidigare så följsamma hustru. Kvinnans plats var i hemmet, så vad höll hon egentligen på med? Hade hon helt förlorat förståndet?
En komisk befrielseroman i typisk 70-tals anda- tillika en deckare, fylld med underhållande, aningen fräcka repliker, färgstarka karaktärer och med en viss mått av spänning därtill.
Samt en del tantsnusk!😁
Jag har tidigare läst en annan bok av Susan Isaacs: "Skiljevägen (1994)" som också den var mycket underhållande. Den handlade om en bedragen, chokladberoende kvinna som drabbades av begär mitt i natten. På väg mot kylskåpet ramlade hon bokstavligt talat över sin mördade man...
Jag ser att det ska finnas två till böcker i serien om amatördetektiven, Judith Singer- men tyvärr verkar det inte som om de någonsin har blivit översatta till svenska.
Underhållande läsning som jag kan rekommendera!
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Avslöjerskan
Liknande böcker:
I vallmons tid
 I. Oker-Blom
En familjetragedi
 M. Edvardsson
Perry Mason och fallet..
 E. Stanley Gardner
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödligt giftig
 M. Edling
Kvinnan i hytt 10
 R. Ware
Som vi lekte
 N. Schulman
Mord i arv
 M. Erskine
Oskuld och oleander
 K. Bergman
Samma Författare: