bokrecensioner boktips

Hotet

Originaltitel: The refuge
Författare: Chaz Brenchley
Genre: Thriller
Utgivningsår: 1991
ISBN: 9177069196


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I ett oansenligt hus mitt i London
finns Fristaden. Där kan ingen
hitta dig. Åtminstone
tror du inte det...

Tre tonåringar sammanstrålar av en slump på ungdomshemmet Fristaden i London, dit de begett sig efter att ha rymt hemifrån. Av olika anledningar kan de inte bo hemma längre.
Mandy väntar barn,
Tia har problem med sina stränga föräldrar,
Keryn har fått reda på en fruktansvärd hemlighet och riskerar sitt liv om hon inte lämnar sitt hem.
Målet för fristaden är att ta hand om och beskydda ungdomar som har det svårt och inte röja deras gömställe för någon. Ägaren till Fristaden är en mystisk läkare, och hemmet sköts av Mark, en ung man med ett mörkt förflutet. Allting fungerar bra ända tills pressen hör talas om hemmet och försöker hitta dit. Mark och läkaren gör allt för att bevara hemligheten: för många av ungdomarna skulle ett avslöjande av gömstället vara en katastrof. Men mardrömmen har bara börjat...
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hotet :
2023-08-12 14:49
"Fristaden" är ett mystiskt privatägt skyddshem i London där ungdomar som far illa kan söka sig till och stanna: Davey, femton år flydde från sina stränga föräldrar på Nordirland, blev en glädjepojke på gatan i några månader innan han fann Fristaden. Mandy, femton år är gravid och flyr till Fristaden från sina föräldrar som vill tvinga henne till abort. Tia, hedersförtryckt har flytt från att bli bortgift mot sin vilja i Bangladesh. Här finns också Colton, Nina och tolvåriga Jane vars pappa tar stryptag på henne. På Fristaden som ägs av den mystiska mannen som enbart går under namnet "Doktorn", en äldre, hökliknande liten man och som sköts av Mark, en ung man med ett mörkt förflutet- känner sig ungdomarna säkra.
Men brittiska myndigheter ser Fristaden som en illegal verksamhet och polisen och grävande journalister är hela tiden på jakt efter det mystiska skyddshemmet.
En ung kvinnlig journalist, Alex går undercover som ung hemlös kvinna i hopp om att kunna finna och knäcka "Fristaden".
Men det största hotet kommer när sextonåriga Keryn anländer. Hon har kommit underfund med en fruktansvärd hemlighet om sin äldre bror Sebastian och flyr till London i vild panik utan att vare sig kontakta föräldrar eller den lokala polisen.
Sebastian, en sadistisk lagd våldtäktsman och mördare beslutar sig för att till varje pris finna och för alltid tysta sin yngre syster...
Jag hade aldrig förut hört talas om författaren och jag hittar inte ens någon recension på engelska av den här boken och visste därför inte alls vad jag hade att förvänta mig.
Och vad glad jag blev när det visade sig vara en första klassens pärla som var mycket välskriven och engagerande, med en mängd intressanta och trovärdiga karaktärer att följa. Och spänningen intensifierades hela tiden fram till slutet som bjöd på en äkta tvist fram till sista sidan.
Den är också mycket gripande att läsa och jag kommer på mig med att veta väldigt lite, även från ett svenskt perspektiv om skyddshem och andra verksamheter vars syfte är att skydda utsatta människor.
Jag blir mycket nyfiken på att läsa fler böcker av Chaz Brenchley, tyvärr verkar det endast finnas en till bok på svenska av författaren.
Den här kan jag varmt rekommendera!
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hotet
Liknande böcker:
Mittvatten
 A. Dahl
Kluven egg
 R. Daley
Nu dör vi
 S. Flodén
Nu dör vi
 S. Flodén
Illdåd på spåret
 I. Oker-Blom
Det sista vittnet
 M. Dorner
Livet skiljer oss åt
 H. Mattsson
München
 R. Harris
Hämndens väg
 J. Higgins
Hush baby
 J. Holmström