bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Farewell to Reality: H..
 J. Baggott
Kvantbiologi: vetenska..
 J. Al-Khalili
Kvantsprånget - från k..
 R. Renström
Astronomi - en bok om..
 C. Lagerkvist
Relativity: The Specia..
 A. Einstein
Mörkret vid tidens ände
 U. Danielsson
Pillret
 I. Carlberg
Spelutveckling med spe..
 F. Vallbo

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBifrostskolan och mötet med Leonardo da Vinci

 
Författare: Lärarna på Bifrostskolan
Genre: Fakta
Ämnesord: konst, vetenskap, fakta
Utgivningsår: 2002
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Äntligen finns boken som många svenska lärare längtat efter - boken där Bifrostskolans lärare tillsammans beskriver arbetet med det gemensamma inspirationstemat Leonardo da Vinci. Skolans organisation, mål och övrig planering beskrivs också.
Boken innehåller många praktiska exempel från barnens arbete från år 0 till år 9/10.

Intresset för Bifrostskolan är stort. Deras sätt att arbeta i arbetslag, med tema och utan timplan har blivit en förebild för många svenska skolor.

Birgitta Sohlman, som översatt boken, säger: ''Trots att jag redan vet en hel del om Bifrostskolan så har de detaljerade beskrivningarna i denna bok givit mig fördjupade kunskaper och en större förståelse''.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bifrostskolan och mötet med Leonardo da Vinci :


ElinLeticia 2005-02-19 22:01
Bifrostskolan ligger i Danmark och är en banbrytande friskola som arbetar för att ge barn och ungdomar en utbildning som utvecklar dem som tänkande och kännande varelser. Denna bok är skriven av lärarna på skolan och är en enkel genomgång av skolans mål, men framför allt skolans praktiska tematiska undervisning. Betoningen ligger på det tematiska övergripande temat "Leonardo Da Vinci" som skolan hade under år 2001.

Denna bok ingår i kurslitteraturen för pedagogikutbildningen 60-poäng i Malmös lärarhögskola. Bland de torra och tråkiga böcker som vi oftast tvingas läsa var denna bok en aning mer fruktsam och inspirerande. Iallafall var innehållet inspirerande, men framställningen var fantastiskt opedagogisk. Efter varje beskrivning av hur pedagogiskt och roligt skolan verkar arbeta saknade jag bilder och exempel. De exempel som nämndes beskrivdes visserligen detaljerat, men ytterst torrt och akademiskt. Man kunde dokumenterat dessa exempel bättre i bild och elevarbete. De bilderna som illustrerade arbetetet på skolan var få och intetsägande. De flesta låg dessutom längst bak i boken (så man var tvungen att bläddra - varje gång man ville undersöka vad lärarna egentligen pratade om). Jag upplevde denna bok intressant MEN torftig. Jag skulle gärna besöka skolan och ta del av dess annorlunda undervisning - men boken verkar inte göra den undervisningen rättvisa. Detta är orsaken till mitt låga betyg - tre.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bifrostskolan och mötet med Leonardo da Vinci


  Köp boken som film på cdon: