bokrecensioner boktips

Skamgrepp

Originaltitel: Bucket nut
Författare: Liza Cody
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9781408837221


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Eva Wylie, kvinnlig privatdetektiv och brottare, bor i en husvagn, uppställd på ett skrotupplag där hon är nattvakt. Som brottare drömmer hon om att bli kvinnlig tungviktsmästare. Till sina uppdrag tar hon sig i stulna bilar. Småsaker som körkort och bankkonton bekymrar henne föga. Hon råkar ofta i trubbel, eftersom arbetet ofta för henne till Londons undre värld.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skamgrepp :
2023-06-05 16:15
Eva Wylie är "Stryperskan från Streatham". Åtminstone är det vad hon kallas för i brottarringen. Som en av fåtalet kvinnliga brottare kämpar hon på i ett mansdominerat område. Eva är en färgstark ung kvinna: ful, stor, tung, hon kan slänga käft med vem som helst och hon kan utan större svårighet lyfta upp en normalstor man i luften och slänga honom tvärs över rummet. Hon drömmer om att en dag få möta "Storheten från Östern" alias Sherry Lee Lewis. Det blonda bombnedslaget Stella som hon brukar brottas med är nämligen ingen match för Eva.
Hennes mor är alkoholist med ständigt nya sängkamrater, hon har aldrig träffat sin far och hennes äldre syster är försvunnen.
Hon bor i en husvagn på ett skrotupplag och jobbar som nattvakt. Hon drömmer om att få råd till att fixa till sina tänder, en brottare kan nämligen inte ha ett alltför fult leende på affischerna- och jobbar därför extra som indrivare åt den mystiske Mr. Cheng.
Vid ett till synes rutinuppdrag för Mr. Cheng så förs hon ofrivilligt in i ett flertal farliga situationer som kanske visar sig vara mer än vad "Stryperskan från Streatham" kan klara av?
Kommer Eva klara sig undan de kriminella elementen från den undre världen utan att behöva blanda in polisen, och kan hon lyckas finna Simone, systern som fosterhemsplacerades och aldrig mer hördes av?
Hon avskyr nämligen polisen eller Gestapo som hon kallar dem för. Hon är en hederlig kvinna, anser hon själv. Hon har inte gjort något olagligt på minst ett helt halvår, så dem ska inte kunna sätta dit henne för något. I och för sig har hon en viss ovana att "låna" bilar lite hur hon själv vill. Men det är väl inte så farligt?
En välskriven och engagerande roman med vissa thrillerinslag och en hel del humor. Eva är en mycket färgstark och totalt okvinnlig karaktär som det är väldigt fascinerande att läsa om. Jag ser att det släppts tre till böcker av brittiska Liza Cody som jag nu blir mycket nyfiken på att läsa!
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skamgrepp
Liknande böcker:
Mord på Allhelgonadagen
 A. Christie
Havsörnens skrik
 K. Smirnoff
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Dött vatten
 A. Cleeves
Avslöjerskan
 S. Isaacs
Amason
 M. Kallentoft
Onda drömmar
 A. Jansson
Bakom blå ögon
 R. Ivener
Samma Författare: