bokrecensioner boktips

Detektiv på hett plåttak

Författare: Sofia Rutbäck Eriksson
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789180182003


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Katarina Zapp, nybliven privatdetektiv och allmän spänningsnarkoman, har inte mer än hunnit sätta upp skylten för Luleås första detektivbyrå förrän hon står där med hela två fall att lösa. Att det ena handlar om en försvunnen katt hade hon dock gärna varit utan. Men det andra fallet, där en kvinna tror att hennes pensionerade bror blivit mördad, är desto mer intressant. Och efter en hel del grävande runtomkring i Norrbotten är Katarina och bästa vännen Greta övertygade om att det ligger mer bakom både dödsfallet och den bortsprungna katten.

Detektiv på hett plåttak är andra delen i den humoristiska mysdeckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Detektiv på hett plåttak :
2023-05-31 12:38
"Ifall Luleå-borna skulle visa sig vara skeptiska till hennes detektivbyrå, så dövade hon sin eventuella besvikelse genom att proppa i sig choklad i en nära nog neurotisk hastighet....Och skulle dem inte visa någon skepsis så hade hon i alla fall ätit massor av choklad. En detektiv måste alltid agera förutseende."
För första gången ska den något klantiga deckarälskande, chokladfrossande Katarina Zapp ta sig an ett eventuellt äkta mordfall. Hur ska detta gå?
Hon har enbart varit detektiv några få dagar. Hon har ingen erfarenhet, inga diplom eller något annat i den stilen. Men hon har läst alla böcker av Agatha Christie och det borde väl räcka?
Violet Holm söker upp Katarina Zapp, numera innehavare av "Katarinas eminenta privatbyrå". Violet är övertygad om att hennes bror, Thorvald har blivit mördad och att det är hans 40 år yngre fru, Agnes som är den skyldige.
Men inte nog med det, Katarina blir också kontaktad av sin fd arbetskamrat, den lilla blida kattälskande Ann-Britt som låter meddela att hennes älskade katt Brunöga är borta, troligtvis kidnappad. Kan den buttra kollegan Konrad vara den som har kidnappat Brunöga? Eller kanske katten blivit offer för trafficking?
Som hjälp har Katarina, den pensionerade grannen Greta som älskar gröna kläder och som matar Katarina med sötsaker medan hon kör. Greta som nu har köpt sig en telefon med tre olika fotografifunktioner. Problemet är att hon inte vet hur man använder någon av dem.
Den andra boken jag läst om Katarina och Greta och den påminner till stor del om den första boken. Den är välskriven och underhållande, med många färgstarka karaktärer.
Men jag skulle önska mig en aning mer allvar, något jag tror enbart skulle berika de många humoristiska episoderna. Nu blir det en aning för flamsigt för att jag ska helt falla för den.
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Detektiv på hett plåttak
Liknande böcker:
Mord på Allhelgonadagen
 A. Christie
Havsörnens skrik
 K. Smirnoff
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Dött vatten
 A. Cleeves
Avslöjerskan
 S. Isaacs
Amason
 M. Kallentoft
Onda drömmar
 A. Jansson
Bakom blå ögon
 R. Ivener
Samma Författare: