bokrecensioner boktips

Okänd avsändare

Originaltitel: Postmark
Författare: Samantha Chase
Genre: Thriller
Utgivningsår: 1989
ISBN: 9177067983


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Johanna Hamilton är ägare till en framgångsrik PR-firma. Hon lever ensam med sin åttaåriga dotter, Kirsten, i en liten stad på USAs östkust, som brukade vara ett lugnt och tryggt ställe att bo på.
Men så är det inte längre.
Flera mord på unga flickor har inträffat i trakten, och offren har varit blonda och blåögda, precis som lilla Kirsten...
Plötsligt börjar Johanna få underliga, hotfulla brev på posten. De talar om ond, bråd död och på dem alla finns ett speciellt märke ritat. Samma märke som hittats i närheten av mordplatserna...
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Okänd avsändare :
2023-05-29 03:49
Richters förlag var ett bokförlag som släppte mängder av främst amerikansk underhållningslitteratur inom olika genres. Jag minns att jag brukade köpa på mig mängder av deras böcker på 80 och 90-talet och en stor del står fortfarande olästa i min bokhylla. Dammiga som attan.🤣
Det här är en av dessa böcker. Skriven av en för mig tidigare helt okänd författare:
Johanna Hamilton har levt ett tufft liv tillsammans med en man som misshandlat henne såväl fysiskt som psykiskt. Men hon har tillsammans med sin lilla dotter, Kirsten lyckats bryta sig loss från Rick och flyttat till en till synes harmonisk liten stad på den amerikanska östkusten där hon har startat om sitt liv och blivit ägare till en mycket framgångsrik PR-byrå.
Men lugnet vill ändå inte infinna sig. Rick ringer stup i ett och hotar henne. Han planerar att kidnappa sin dotter. Och som om det inte räckte så härjar en galen pedofil tillika mördare i trakten. Två små blonda flickor har fallit offer och nu har mördaren sett ut Kirsten, Johannas dotter som sitt tredje offer.
Hur ska detta sluta?
En typisk amerikansk thriller som är välskriven, spännande och mycket lättläst. Sidorna for fram i en rasande fart till det mycket action-laddade slutet.
Men, det ska tilläggas att den var mycket förutsägbar. Jag räknade ut pedofilens identitet långt innan de ganska så av korkade poliser ens hunnit i närheten!
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Okänd avsändare
Liknande böcker:
Bränd
 J. Kadow
Ond cirkel
 P. J MacDonald
I blind skräck
 P. Carlon
De ensamma
 A. Kuru
Hotet
 C. Brenchley
De rättrådiga
 T. Lindberg
Dvärgen som älskade
 P. Magnan