bokrecensioner boktips

Försvunna nyckelns gåta

Författare: Eva Berlin
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 1971
ISBN: 9901178851


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det var tydliga fotspår i snön! Flickorna följde dem försiktigt. På sina ställen såg det ut som om något hade släpats i marken.
- Han måste ha hasat sej upp sista biten, viskade Annikka.
Kojan skymtade redan mellan träden. Då hörde de någon stöna.
- Där är han! utbrast Mica.

Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Försvunna nyckelns gåta :
2023-03-28 23:43
Av nostalgiska skäl fortsätter jag med mina gamla flickböcker. Det kan vara ganska så avkopplande att läsa något sådant mellan andra böcker. Den här kommer troligtvis från någon boklåda på något antikvariat då den kom ut 1971 när jag var tjugo och helt slutat upp med den här typen av böcker. Jag finner många av de här gamla flickböckerna som charmig läsning. Med det sagt, så finns det mycket skräp bland dessa böcker också.
Jag har aldrig läst något av Eva Berlin (1906-1986) och jag blir inte särskilt sugen på att läsa något annat av henne heller- efter den här boken som nog måste vara bland det mest röriga jag läst på mycket länge. Att det har skrivits böcker innan den här boken om tonåringarna Mica och Annikka och deras respektive familjer som löser brott, är ganska så uppenbart. Men istället för att skriva någon form av resumé så förväntar sig författaren att man ska ha läst de övriga böckerna för karaktärerna slängs bara in i handlingen, hit och dit. En Björn där, en Janne här, en Barbro eller "Babban" där, en Ilona här och så har vi en Sture där. Vilka är dessa karaktärer? Jag vet knappt och författaren verkar inte särskilt intresserad att heller berätta vilka dessa är. Intrigen är dessutom löjeväckande, med en försvunnen ungersk nobelpristagare och mängder av skumma ungerska agenter som springer hit och dit likt yra höns. Det liknar mest någon berättelse från Tintin i "Burdurien eller Syldavien", men där det finns en stor humor i Tintin, så blir det här mest ett stort gäsp från mig.
Men jag är sugen på att höra: Någon här som läst något av Eva Berlin, kanske någon bok i den här serien och har några minnen om böckerna som ni vill dela med er av?
Slutbetyg, en svag 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Försvunna nyckelns gåta
Liknande böcker:
De smygande stegen
 L. Hall
Trappan
 R. Swindells
Anita, TV-Värdinna
 S. Malmström
Susanne far till Rom
 L. Eurén-Berner