bokrecensioner boktips

Susanne far till Rom

Författare: Lisa Eurén-Berner
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 1960
ISBN: 9789132193309


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"En tripp till Rom!" skrattade jag. "Underbart! Men varifrån skulle jag få pengar till den trippen? Min kära makes tipsvinster har tyvärr hittills lyst med sin frånvaro, så från det hållet är det tydligen inga angenäma överraskningar att vänta."

"Tänk, om jag kunde få bjuda dej på resan och vistelsen i Rom", hörde jag till min häpnad tant Gunhild säga. "Det skulle vara så gränslöst roligt. Jag är ju ensam och har litet pengar på banken. Nåå, Susanne, vad säger du om att göra sällskap ditned med en sån gammal tant som jag?"
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Susanne far till Rom :
2023-03-22 00:29
Jag fortsätter med en tripp ner i barn och tidig ungdomsnostalgi.
Läste jag några böcker som barn i serien "Fröken sprakfåle"? Jag kan ha gjort det, men jag har inget klart minne över den här serien även om jag självfallet känner igen den. Jag tror mig för det mesta ha ratat den här serien som barn. Och så sitter jag här nu, gamla människan och riktigt njuter över charmen och hur oskuldsfullt det är skrivet. Det lär väl knappast finnas ett barn idag som skulle finna de här berättelserna intressanta- men jag funderar på om man vid en eventuell återutgivning kunde stryka flickböcker och istället lägga till tantböcker?🤣
Gunhild Visén ska bjuda Susanne med sig på en resa ner till Rom. Men hur ska Erik, Susannes man klara sig undertiden? Vem ska stoppa hans strumpor? Och barnen, hur ska dem klara sig? Som tur är har Susanne en stor familj som mer än gärna ställer upp och en förtjusande grann-"tant" som kan ta "hand" om maken så att han inte svälter ihjäl medan Susanne är borta.
I Italien träffar de på en rad färgstarka karaktärer och äter för första gången en "konstig" rätt vid namn pizza napolitana som liknar en liten rund pannkaka. De flesta av de andra gästerna på signorina Marias pensionat är svenskar. En redovisar om det fantastiska med att utöva yoga och en surmulen herre får smeknamnet "Surströmmingen", men så är han också en äkta prick, ja faktiskt en äkta ruskprick!🤣
Det händer inte särskilt mycket, men det är väldigt charmfullt, med vissa underhållande gamla begrepp som jag helt glömt.
Att det här inte är första boken, utan nr.....? i serien, spelar inte så stor roll då jag snabbt kom in i handlingen utan att först veta vem som var vem.
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Susanne far till Rom
Liknande böcker:
Skuggan av Anna
 R. James
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Flickan i verkligheten
 K. Thorvall
Kom hit
 J. Wickholm
Flicka i Paris
 K. Thorvall
Flicka i april
 K. Thorvall
Rävpojken
 E. Hildén