bokrecensioner boktips

Den stängda dörren

Författare: Mia Möller
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789189413450


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Brevet om arvskiftet kommer precis när 53-åriga Karin håller på att bränna ut sig från jobbet som sjuksköterska. Hon är nu ägare till den gamla prästgården utanför Enköping där hennes morfar var kyrkoherde. Hon hade ingen aning om att hon ens hade haft en morfar. Varför pratade hennes mamma aldrig om honom?

Karin flyttar till prästgården där hon möter människor som kommer att bli en stor del av hennes nya liv. Anders och hans barn. Margareta och den döve Albert. Människor som känt både hennes föräldrar och hennes morfar. Men allt är inte helt som det ska. Vad är det för mystiska brev som väninnan Ewa hittar och varför är dörren på övervåningen i prästgården igenspikad?

"Den stängda dörren" är en spännande mysdeckare som blandar härlig miljö med en medryckande handling. Med humor, värme och vardagsrealism är det en charmig läsning att dyka ner i.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den stängda dörren :
2023-03-20 23:39
Efter att ha lyssnat på mer än halva boken så tackar jag för mig!
Synd då den började väldigt lovande. Jag tycker instinktivt om Karin som karaktär, en alldeles vanlig medelålders kvinna, som gått in i väggen och befinner sig mitt i klimakteriet.
Mina förhoppningar är att denna "deckare" ska ta samma form som Aino Trosells och Ingrid Kampås deckare som jag tyckte så mycket om. Realistiska deckare med trovärdiga karaktärer som är både spännande och välskrivna. Men ack nej. Den lovande starten till trots.
"Intrigen"- här finns egentligen ingen intrig, men handlingen som sådan är seg som sirap. Ingenting händer av intresse. Att marknadsföra den här boken som deckare är fel. Här finns ingen spänning att tala om.
Det behöver inte hända en massa ruskigheter, men ska det vara deckare måste det finnas något litet fragment av spänning som får läsaren att vilja läsa vidare.
Uppläsaren är heller inte bra. Jag vet inte varför hon får läsa in så många böcker.
Tyvärr, trots att jag gillar karaktären Karin så kan här inte bli något annat än ett bottenbetyg, från mig!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den stängda dörren
Liknande böcker:
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh