bokrecensioner boktips

Ond tro

Författare: Anna Bailey
Genre: Thriller
Ämnesord: religion, spänning
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789180235754


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När sjuttonåriga Emma skiljs från sin vän Abigail på en fest ute i skogen tror hon - som de flesta tjejer i hennes ålder - att deras liv bara har börjat. Men mycket kommer att hända den natten, och hon kommer aldrig att få se Abigail igen. Försvinnandet skapar sprickor i fasaden i småstaden Whistling Ridge, som under ytan bubblar av bittra fejder och motsättningar. Även inom Abigails familj finns det måna frågor att ställa - till Noah, den äldre bror som Abigail svikit; till deras yngre bror Jude, som fortfarande haltar efter ett övergrepp i barndomen; till mamma Dolly och pappa Samuel, med deras respektive relationer till den eldige predikant som håller staden i sitt grepp. Vad som helst kan hända i Whistling Ridge, detta krutdurk av småstadsilska. Det enda som behövs är en gnista - till exempel sanningen om vad som hände den där kvällen ute vid Tall Bones...

Utdrag ur boken:
I slutet av veckan kommer Abigails ansikte att le uttryckslöst på hundra flygblad som fästs på telefonstolpar och affischtavlor utanför kyrkor, där de fladdrar i vinden från Klippiga bergen. Samuel Blake kommer att gå ut i skogen i sällskap med polisen och ropa dotterns namn in bland träden. Noah kommer att skrubba bort fläckarna på jeansen tills fingrarna ömmar och Emma kommer att gömma förpackningen med blekmedel under sängen. Dolly kommer att suga på cigaretterna och knåda sin fjälliga hårbotten medan hon stirrar på det stora korset som döljer hålet i väggen, rädd att fel saker nu kommer att avslöjas.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ond tro :
2023-03-12 22:24
Ond tro är Anna Baileys debutroman. En spänningsroman som utspelar sig i en liten stad där alla känner alla. Men alla vet inte allt om alla. Många har hemligheter som för allt i världen inte får komma ut.

Där finns människor som inte tvekar att skada andra, inte minst familjemedlemmar. Och ondskan får stöd av den förfärlige pastorn i stadens baptistkyrka. Han uppviglar församlingsborna till att begå fruktansvärda saker samtidigt som han inte räcker ut sin hand för att stötta dem som behöver hans hjälp. Det är en oförsonlig gammaltestamentlig moral han ser som sin uppgift att upprätthålla.

Boken växlar mellan dåtid och nutid på ett skickligt sätt, vilket låter läsaren steg för steg upptäcka vad det är för saker som lett fram till händelserna den ödesdigra kvällen vid Tall Bones. Det är en riktigt skickligt författad spänningsroman, som jag gärna rekommenderar. Och riktigt allt får vi inte veta. I de allra sista sidorna får läsaren en antydan om att det fanns mer att avslöja. Jag tror inte att det är en cliff-hanger. Snarare vill författaren reta oss lite.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ond tro
Liknande böcker:
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon
Sarek
 U. Kvensler