bokrecensioner boktips

Flod av döda själar

Författare: Liz Moore
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789180239257


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I ett område i Philadelphia som brottas med utbrett drogmissbruk har två tidigare oskiljbara systrar hamnat på motsatta sidor av samhället. Den ena systern, Kacey, lever på gatan och är fast i sitt drogberoende. Den andra, Mickey, rör sig på samma gator men som polis. De har ingen kontakt med varandra, men Mickey oroar sig ständigt över sin syster. Så försvinner Kacey en dag spårlöst, i samma veva som en rad mord begås i Mickeys distrikt. Mickey blir besatt, farligt besatt, av att hitta förövaren - och sin syster - innan det är för sent.

Utdrag ur boken:
Det är någonting med de här nya ställena - särskilt Bomber Coffee - som attraherar mig varenda gång jag far förbi. Något med inredningen, svalt stål eller varmt, inbjudande trä. Något med gästerna, som verkar ha trillat ner i vår lilla stadsdel från en annan planet. Vad de tänker och pratar och skriver om kan jag bara ana: böcker och kläder och musik och val av krukväxter. De brainstormar om vad de ska döpa sina hundar till. De beställer drickor med namn som inte går att uttala. Ibland vill jag bara slippa från gatan en liten stund och sitta i samma lokal som människor med den sortens bekymmer.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flod av döda själar :
2023-02-26 18:13
Flod av döda själar av Liz Moore är en bra spänningsroman. Romanen har två huvudspår. Det ena om morden som begås mot unga prostituerade kvinnor. Det andra är berättelsen om de båda systrarna, som hamnat på så olika ställen i livet. Mickey är polis och Kasey är en prostituerad narkoman.

Det är egentligen berättelsen om de båda systrarna som dominerar romanen. Författaren växlar mellan "nu" och "då", så att vi får en bild av vad som möjligen har format systrarna. Då var de otroligt nära, men nu är deras förhållande minst sagt komplicerat.

Det är som sagt en bra roman. På minussidan skulle jag sätta uppklarandet av mordfallen. Visserligen är det spännande, men jag saknar en förklaring till varför mördaren agerade som han gjorde. Slutet kändes en smula rumphugget. Jag vände blad och väntade på en fortsättning, men romanen var faktiskt slut.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flod av döda själar
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Mittvatten
 A. Dahl