bokrecensioner boktips

27 sekundmeter snö

Författare: Kjerstin Göransson-Ljungman
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1939
ISBN: 9789177813286


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är en brokig skara turister som en morgon ger sig ut på det jämtländska fjället för ett par dagars skidtur. När det blåser upp till storm tvingas sällskapet ta sin tillflykt till Eggens fjällstation. Under natten sker ett mord.
Med den vinande stormen utanför knuten kan ingen utomstående person ha tagit sig in - och det är fortfarande inte möjligt att lämna huset. Någon i sällskapet måste vara den skyldige, men vem?
27 sekundmeter, snö är en av de första och allra bästa svenska pusseldeckarna. Den filmatiserades 2006 och har med tiden kommit att betraktas som en av de riktiga stora svenska deckarklassikerna.

KJERSTIN GÖRANSSON-LJUNGMAN [1901-1971] var en svensk författare, arkitekt och kvinnorättsförespråkare. Efter studier vid KTH drev hon eget arkitektkontor. 1939 kom debutromanen 27 sekundmeter, snö som flera gånger röstats fram till en av de bästa svenska kriminalromanerna genom tiderna.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av 27 sekundmeter snö :
2023-01-21 01:50
Kjerstin Göransson-Ljungman (1901-1971), var Sveriges första kvinnliga deckarförfattare som debuterade med den här boken 1939. Jag har läst två andra deckare av henne förut: Och bjuder jag täckelset falla (1940) och Mord på auktion (1959). Dessa två böcker föll mig aldrig riktigt i smaken, men 27 sekundmeter snö är en riktigt bra, klassisk pusseldeckare.
10 individer, sex män och fyra kvinnor, alla turister på det jämtländska fjället- tvingas ta skydd i Eggens fjällstuga efter att det blåst upp till storm. Under natten blir grosshandlare Wiesmann ihjäl huggen med en kniv. Det är uppenbart för alla de andra att mördaren måste finnas bland någon av dem. Men vem är det?
När ett andra mord sker, drabbar hysterin de församlade där det finns en dubbelmördare bland dem. Kommer fler individer få sätta livet till? Kan de trotsa vädrets makter och lämna stugan?
Och vem är mördaren?
En klassisk svensk pusseldeckare a la Agatha Christie som är välskriven och spännande. Och jag lyckades för en gång skull lista ut mördarens rätta identitet.
Jag kan varmt rekommendera den till alla som uppskattar klassiska deckare!
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till 27 sekundmeter snö
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Fallen från skyarna
 E. Ahlbeck
Guldlock
 E. McBain
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
Städerskan
 N. Prose