bokrecensioner boktips

Augustus

Författare: Eva Queckfeldt
Genre: Biografi
Ämnesord: krig, historia
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177895077


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Augustus :
2023-01-06 13:16
Eva Queckfeldts bok Augustus den förste kejsaren är en bra och välskriven biografi. I boken skildra författaren Augustus liv på ett intressant sätt.

Augustus föddes in i Roms aristokrati. Han adopterades av sin släktning Julius Caesar. När Caesar mördades i senaten år 44 f.Kr. var den romerska republikens dagar räknade. Augustus svor att han skulle hämnas sin fars mördare. Han kastade sig in i Roms våldsamma politiska liv, och inbördeskriget var ett faktum.

Som kejsare hade Augustus framgång och lycka i så gott som allt. Han sågs som en gud av många romare. Men hans familjeliv var däremot fyllt av sorger och bedrövelser. Dottern Julia, hans enda barn, levde ett ansvarslöst liv i Rom och ställde till skandaler. Till slut landsförvisade Augustus henne till en liten ö och lät avrätta hennes vänner.

Livia, Augustus tredje hustru, arbetade slugt och hänsynslöst på att Augustus skulle göra Tiberius, hennes son i ett tidigare äktenskap, till sin adoptivson och tronföljare. Till slut gav Augustus motvilligt efter.

Under hans långa regeringstid utvecklades staden Rom till en världsmetropol. För att få in pengar till statskassan lät han utveckla det romerska skattesystemet. I Julevangeliet finns det beskrivit hur Augustus bestämde att alla i världen skulle skattskrivas.

När Augustus dog år 14 e kr bestämdes det att han skulle dyrkas som en gud. Då var det romerska riket större och mäktigare än någonsin.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Augustus
Liknande böcker:
Moa Zedong
 H. Hägerdal
Sonja Wigert
 I. Theien
Lucke & Lull : arvet e..
 B. Af Kleen
Carl von Linné
 T. Blom
Erik XIV
 K. Harrison Lindbergh
Karl XV Folkets monark
 T. Sandberg
Dagböcker 1959
 T. Erlander
Oscar II Den konungsli..
 H. Lindqvist
Kåtornas folk
 E. Nordström