bokrecensioner boktips

Sanningen om Marie-Claire

Författare: Vic Suneson
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1965
ISBN: 9788711703786


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Operettskådespelerskan Marie-Claire Bodman var en stor stjärna på tjugotalet. Men hennes raketkarriär fick ett abrupt slut och nu lever hon ensam bland möbler och minnen i en lägenhet vid Vasaparken i Stockholm. Men hon ska snart hamna i rampljuset igen när skrämmande och till synes oförklarliga händelser börja hopa sig runt henne. O.P. Nilsson och hans medhjälpare tvingas ge sig ut på mördarjakt och leta efter sanningen om Marie-Claire ...

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sanningen om Marie-Claire :
2022-11-23 02:12
Jag har alltid varit mycket svag för gamla svenska deckare, men det är först på senare tid som jag på allvar börjat läsa Vic Sunessons deckare. Och han har snabbt kommit att bli en av mina favoriter inom svenska deckare från förr. Ett av mina nöjen med dessa gamla deckare är att på egen hand försöka lista ut mördarens identitet. Oftast misslyckas jag totalt i det.
Jag läste för enbart en vecka sedan en annan deckare av honom, " Fredagen den 14:e (1968)", där mördaren var den absolut sista karaktär jag ens kunde tänka mig skulle kunna begå två brutala mord. Med det i bakhuvudet gav jag mig i kast med den här boken:
En gång i tiden var Marie-Claire Bodmans en firad varietéstjärna med mängder av beundrare. Nu är hon en excentrisk åldrande kvinna med svandunstofflor. Hon lever ett stilla liv tillsammans med sin hemhjälp i en paradvåning på Östermalm. Men någon vill se henne död. Julius, den avdankade brodern till Tyra, Marie-Claires hemhjälp får tag i en av hennes spritflaskor och dör. Någon har smusslat ner starka piller i hennes sherryflaska. Avsedd för att ta livet av Marie-Claire. Vem? Och varför? Det finns många misstänkta. De tre styvbarnen: den impotente antikvitetshandlaren, Henrik, den snokande, ständigt panka journalisten Lotte och den alkoholiserade Jan och deras familjer- den ständigt otrogna lyxhustrun Birgitta och den härjade nervöst lagda, Carla. Och så barnen, medicinstuderande Leif och den ganska mystiska unga, Margareta- är alla misstänkta.
Problemlösaren, kriminalkommissarien, den ständigt tändstickstuggande, O.P. Nilsson och hans mannar- Aron Andersson och Tomas Gruck gör snart entré. Men kommer de hinna fånga mördaren innan hen slår till på nytt? Den excentriska gamla divan har redan överlevt två mordförsök, kommer hon klara sig undan döden eller falla offer även hon för den okända gärningsmannen?
En bra och spännande pusseldeckare som är välskriven och underhållande. Som bjuder på många oväntade tvister under läsandets gång.
Och självfallet misslyckades jag totalt med att lista ut vem mördaren var.
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sanningen om Marie-Claire
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Fallen från skyarna
 E. Ahlbeck
Guldlock
 E. McBain
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
Städerskan
 N. Prose