bokrecensioner boktips

Djävulen och det mörka vattnet

Författare: Stuart Turton
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, historia, spänning
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789180230377


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1634 och Samuel Pipps, världens främste detektiv, forslas ombord på ostindiefararen Saardam. Fartyget ska föra honom till Amsterdam där han ska avrättas för ett brott han kanske - eller kanske inte - begått. I sällskap har han sin lojala livvakt, Arent Hayes, som är fast besluten att bevisa sin väns oskuld. Bland de andra passagerarna finns Sara Wessel, en adelskvinna med en hemlighet. Men fartyget har knappt hunnit komma ut på öppet hav förrän resan börjar förgiftas av djävulskap. En märklig symbol dyker upp på seglet. En död spetälsk tycks röra sig över däcken. Boskap dör i natten. Och dessutom hör passagerarna en fasansfull röst viska till dem i mörkret. En röst som utlovar tre oheliga mirakel, följda av en massaker.

Utdrag ur boken:
Som om han med ens blivit medveten om att lågorna höll på att sluka honom, började den spetälske slå på dräkten. Han snubblade baklänges, föll ner från lådorna och slog i marken med en otäck duns.

Arent ryckte åt sig ett fat med öl, rusade fram till honom, slet av locket och hällde vätskan över elden. Det rykte om trasorna och lukten av kol sved i näsborrarna.

Den spetälske vred sig av smärta och klöste i smutsen. Underarmarna var svårt brända, ansiktet förkolnat. Det var bara ögonen som fortfarande var mänskliga - de vilda pupillerna studsade runt i de blå irisarna, galna av smärta.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Djävulen och det mörka vattnet :
2022-10-23 17:54
Djävulen och det mörka vattnet av Stuart Turton var en bok jag såg fram mot att läsa, eftersom jag verkligen uppskattade författarens De sju morden på Evelyn Hardcastle. Till en början var jag dock tveksam när jag började läsa denna bok. Döda spetälska som vandrar omkring på skeppet? Oheliga mirakler? En märklig demon som förgiftar människors själar? Det kändes verkligen inte som en bok för mig.

Men ju mer jag läste, desto mer fascinerad blev jag. Romanen blev alltmer spännande och mot slutet var det en verklig bladvändare.

Och bokens upplösning (som jag givetvis inte ska avslöja) är så totalt överraskande. Det var inte mycket som var vad det hade verkat.

Stuart Turton är verkligen en skicklig författare. Det blir högsta betyg för Djävulen och det mörka vattnet.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Djävulen och det mörka vattnet
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Samma Författare: