bokrecensioner boktips

Lika i döden

Författare: Anna Roos
Genre: Deckare
ISBN: 9789177991625


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Snöflingor dansar ner över kullerstenstorget. Rimfrosten gnistrar på klocktornet och löpsedeln utanför bokhandeln spår att den sibiriska kylan snart är här. Igår var torget fyllt av människor. Nu är platsen öde, så när som på den nakna mannen som sitter orörlig i kungatronen barnen byggt.

Vera Jansson gjorde sig impopulär på sin hemort när hon som ung beskyllde en av stadens entreprenörer för oönskade närmanden. En anklagelse som inte gick att styrka och som hon senare tog tillbaka. Vera har därför inte satt sin fot i Trosa på flera år när en av hennes barndomsvänner hittas död. Samtidigt får hon i uppdrag av sin chef att ansvara för revisionen av ett företag på orten. Hennes återkomst väcker starka känslor och snart står det klart att små oförrätter i det förflutna kan få stora konsekvenser i nutid.
Å-barnen var vad de kallades, barnen som bodde i de pittoreska villorna vid Trosaån. När natten kom kröp de samman framför brasan och lyssnade till Veras fars sagor. “Bara en till”, brukade de vädja när han läst färdigt, men oavsett hur många historier han berättade gick solen alltid ned och mörkret sänkte sig över husen vid ån.


Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lika i döden :
2022-08-06 15:02
Tidigt på nyårsdagen, mitt på torget, hittas en man död. Helt naken och nedfryst sitter han på en kungatron som byggts av barnen.

Anna Roos är en ny författare för mig. Denna berättelse utspelar sig vid världens ände - i Trosa idyllen.
I fokus står Vera som jobbar som revisor.
En spännande intrig utan en drös våldsamma scener. Bok nummer ett i en trilogi. Böckerna har ett genomgående sagotema med förankring i våra klassiska sagor. I denna bok är det Kjesarens nya kläder som presenteras.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lika i döden
Liknande böcker:
Mörkret vet
 A. Indridason
Mord i församlingen
 B. Håkansson
Liknöjd näck
 P. Wentworth
Sovsågott
 A. Roslund
Jamåhonleva
 A. Roslund
Falskt vittnesbörd
 D. Uhnak
Stormskaparen
 A. Singh
Dagen är kommen
 N. Schulman
Samma Författare: