bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerExamensfesten

 
Författare: Faye Kellerman
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9100568058
 
Spänning:  5
Romantik:  4
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Terry McLauglin är 17 år och går på high school. Hon är begåvad, men tyst och tillbakadragen. För att tjäna lite extra ger hon några elever privatlektioner när hon tycker sig ha tid. Chris Whitman är en lite mysko kille. Han har gott om pengar och en både konstnärlig och musikalisk talang utöver det vanliga. Faktum är att han reser över hela landet och ger konserter. Lägg till detta att han är en av skolans snyggaste och mest populära killar. Så det är klart att Terry säger ja till att hjälpa Chris med studierna när han kommit efter, och deras vänskap tilltar allt mer. De förälskar sig i varandra, men Chris kan inte låta bli att ha andra tjejer vid sidan om och efter avslutningsbalen hittas en av flickorna bunden och stypt. Kriminalaren Peter Decker får ta sig an fallet och studera både Terry och Chris lite närmare.Utdrag ur boken:
Han började omedelbart skicka henne vibbar. Men de hade inte funkat och fattade varför. Hon var en bra flicka. Ja, det var inte så illa. För han visste allt om bra flickor. De var inte svåra att fånga, men man måste gå krokvägar för att göra det. Så gick hon förbi en dag och Bull gjorde en lysten kommentar. Alla hade skrattat. Bull nämde att hon hade gett honom extralektioner. Det var det tillfälle han hade väntat på.

Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Examensfesten :


Blondinmaddoz 2005-01-19 10:40
Jag älskar denna underbara bok!! Den är bara för bra!!! Underbar berättelse. Läs den!!
Betyg 5

Meno 2006-11-07 12:20
Jag brukar inte läsa så mycket deckare men blev intresserad av den här boken efter att ha läst baksidan. Det som jag mest tyckte om var själva berättelse, och inte hur polisen arbetade för att ta fast mördaren.

Boken får en stark 4:a

Betyg 4

Dracnight 2007-05-29 00:32
Ovanlig! :)

Jag brukar inte heller läsa så mycket deckare, men jag är väldigt glad över att jag gjorde ett undantag för den här boken!
Berättelsen om Terry och Chris är fängslande (bokstavligt talat, lol) och lite mysigt mörk till och från, det är bara synd att man inte får mer av den. Jag hade mer än gärna sett att allt polisarbete som tar upp x-antal kapitel i boken hade reducerats så att kärlekshistorien hade fått mer plats. Men man kan väl inte få allt.
Kort sagt, boken är bra! Det enda felet med boken kommer mot slutet av historien då både Terry och Chris gör saker som man inte riktigt förstår anledningen till :S
Betyg 4

bonadea 2010-08-19 21:34
Detta är ingn vanlig dekare, och en äkta dekareälskare kanske känner sig besviken på boken, men jag gillar inte dekare och därför älskar jag denna bok.
Jag håller med i vad det står i de andra recentioner, det e historien mellan Chris och Terry som gör boken bra inte allt polis arbete som är nödvändigt för att göra historien trovärdig men inget jag fasnade mycket på.
Synd med slutet bara.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Examensfesten


  Köp boken som film på cdon: