bokrecensioner boktips

Den frusna elden

Originaltitel: De frosna flammer
Författare: Jens Henrik Jensen
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789177951056


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den danske krigsveteranen Niels Oxen tros ha dött under en olycka till sjöss. Han har dock mirakulöst överlevt och försöker komma tillbaka till livet på en liten ö i den svenska skärgården. När ledarna i det hemliga maktnätverket Danehof upptäcker att deras försök att eliminera Oxen har misslyckats inleder de en jakt för att döda honom. Oxen vet att han inte kan vända sig till polisen, om de upptäcker att han lever kommer han att ställas inför rätta anklagad för ett mord som han inte har begått. Så Oxen beslutar sig för att själv hitta de skyldiga. Om han misslyckas är han dömd för alltid utan chans att återse sin son. Inför en i det närmaste omöjlig uppgift kontaktar han sin tidigare partner från PET, Margrethe Franck, som är avskedad och jobbar som hotellstäderska. Tillsammans tar de upp kampen mot Danehof. En kamp som tidigare haft dödliga konsekvenser. De kan bara få sina liv tillbaka genom att besegra Mörkermännen. Men hur bekämpar man en osynlig fiende?
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den frusna elden :
2022-06-29 12:04
Denna tredje del i Oxenserien är något svagare än föregångarna. Oxen själv är officiellt dödförklarad och tvingas jobba under radarn. Han har faktiskt en ganska passiv roll och det sänker läsvärdet.

En del av Oxenseriens framgångsrecept är den intrikata mörkläggningen. I den här boken frossas det i överkant och det blir tröttsamt och svårsmält. Hur som helst är det en naturlig fortsättning på historien där flera lösa trådar knyts ihop. Godkänd men inte mer.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den frusna elden
Liknande böcker:
Mördaren går ronden
 A. Cardwell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson
Kröningen
 P. Jansson
Skräckens natt
 L. Brackett
Shakira
 P. Jansson
Nattdykning
 K. Småge
Stygge Ronald
 J. Vance
Döden för oss samman
 H. Mattsson