bokrecensioner boktips

Metallica terapi, droger och rock'n roll

Författare: Mick Wall
Genre: Biografi/Dokumentär roman
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9781409121671


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Metallica var för 1980-talets heavy metal det Led Zeppelin var för 1970-talets hårdrock eller det Sex Pistols var för punken. De låg ständigt i fronten för utvecklingen inom metal och gav upphov till thrash metal - de fick oräkneliga efterföljare, bland andra Slayer, Anthrax och Megadeth. De var de sista av rockens riktiga giganter.Med sina 100 miljoner sålda skivor världen över når Metallica också långt utöver den egna genrens gränser och öppnade en helt ny publiks öron för den tunga hårdrocken. Mick Wall har skrivit den definitiva biografin över Metallica, både djupgående och utredande, men också kritiskt granskande. Han berättar historien om hur den tennisspelande kassettbandssamlaren Lars Ulrich gjorde sina pojkrumsdrömmar till världsomspännande verklighet tillsammans med värstingen James Hetfield. Hela vägen från den tragiska bussolycka i Sverige 1986 som tog basisten Cliff Burtons liv - en händelse som traumatiserade och formade bandet i lika hög grad - via den prisbelönta dokumentärfilmen Some Kind of Monster från 2004 - som i skrämmande detalj visade hur illa det var på väg att gå - till deras status som rocklegender och svåröverträffade publikdragare i dag.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Metallica terapi, droger och rock'n roll :
2022-06-03 06:37
Jag är ingen Metallica fan, däremot tycker jag om att läsa biografier om olika intressanta personer . Har läst flera biografier skrivna av Mick Wall och tycker han är duktig på det han gör, skriva om andra människor och deras liv.
Denna biografi om hårdrocks bandet Metallica är inte dålig! Den är grundligt gjord och Mick har låtit alla röster bli hörda.
Men jag har svårt att uppskatta boken fullt ut på grund av att jag kan så lite om Metallica och om musikvärlden .
Denna bok är mer skriven för fans och för de som har ett intresse för misik industrin.
För mig var det för många namn som jag saknade ansikten på.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Metallica terapi, droger och rock'n roll
Samma Författare: