bokrecensioner boktips

Mannen på bänken

Originaltitel: A person shouldn´t die like that
Författare: Arthur D Goldstein
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 1972
ISBN: 9174485717


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Max Guttman är judisk immigrant i New York och drygt sjuttio är gammal. En dag börjar han tycka att en del händelser i hans omgivning verkar minst sagt mystiska. Han bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen sker och börjar göra egna undersökningar.

Utdrag ur boken:
"Vad var det nu han ville göra? Tänka. Allright. Så fick det bli. Att tänka var en bra sysselsättning. Den som aldrig tänkte kunde aldrig komma underfund med något."
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mannen på bänken :
2022-04-15 09:06
Mannen på bänken, Arthur D Goldstein 1976 i översättning av Lars Ekegren

Ibland gör man fynd, hittade denna pärla i en Röda Korset butik och visste ingenting om författaren, såg bara omslaget och föll för det, Ska sägas att det inte hör till vanligheten att jag väljer bok efter omslaget, eller gör man det omedvetet?

Ska vara en slags deckare, Max en något äldre man som inte kan låta bli att lägga sig i polisens arbete när en av hans vänner blir brutalt mördad. Eller mer att han börjar förstå att han kanske inte kände sin vän så bra, för att få en klarare bild av sin vän så börjar han utforska dennes liv, milt sagt så blir det inte så populärt hos vissa.

Många frågor har han i sitt huvud, många funderingar som man får ta del av, t.ex. vad händer med de som suttit i koncentrationslägren när de ska fortsätta ett ”vanligt” liv?

Arthur Goldstein får med mycket av det svåra, men samtidigt har han en humoristisk ådra i berättandet. Max går omkring och frågar och funderar och jag trivs så bra i hans sällskap, vill inte skiljas från honom. Men allt har ett slut, men som tur är fanns det två till, på Gefle Antikvariat. Som det för övrigt finns en trevlig film om på You Tube,” Sida vid sida”, visar på en mycket entusiastisk innehavare.Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mannen på bänken
Liknande böcker:
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Villebråd
 D. Meyer
Hon som måste dö
 D. Lagercrantz
Mörkret vet
 A. Indridason
Mord i församlingen
 B. Håkansson
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter