bokrecensioner boktips

Hjärtslag

Författare: Karin Slaughter
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9170012296


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Miljön är det lilla, till synes idylliska, Heartsdale. Sara Linton, stadens rättsmedicinare och barnläkare, och polischefen Jeffrey Tolliver har gjort ett trevande försök att återuppta sin sargade relation. Lena, en av Jeffreys underordnade, kämpar för att ta sig tillbaka till ett någorlunda normalt liv efter att ha blivit kidnappad och utsatt för oerhörda övergrepp. Men det bräckliga lugnet bryts fullständigt när ett spädbarn hittas lemlästad på damtoaletten till stadens rullskridskobana, samtidigt som Tolliver tvingas in i ett triangeldrama som slutar i en tragedi och tonårsflickan Jenny Weavers död. Det är upptakten till en historia om hemligheter, mord och perversioner, ett utforskande av psyket och den dystra verklighet en förövare driven av skruvade begär tycks röra sig i. Vad hade fått Jenny Weaver så desperat? De svar utredningen så småningom ger visar sig bottna i pedofili och grovt utnyttjande av barn av värsta sorten, något som pågått mitt framför Saras, Jeffreys och andras ögon. Det som uppdagas söndrar staden och sprider en kuslig känsla av osäkerhet och ingen - inte heller läsaren - är längre säker på vem som är god och vem som är ond.
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hjärtslag :
2005-01-07 11:30
Oerhört spännade thriller som jag inte hade en aning om vad det var för något innan jag började läsa. Den tar upp riktigt vidriga saker som sexuella övergrepp, pedofili och barnamord och det är svårt att sluta läsa innan man nått upplösningen på denna hemska historia!
Betyg 4
2006-03-09 10:27
Verkligen en läbbig historia och när sådant händer i verkligheten gör att man blir man riktigt illamående. Men en spännande thriller av en författarinna som kan hålla spänningen på topp.
En tredje bok med samma rollfigurer finns så man får ta och skaffa den med....
Betyg 4
2006-09-30 16:25
En obehaglig och vidrig historia som stundtals får mig illamående. Tar upp ämnen som pedofili, sexuella övergrepp mot barn och barnamord.
Bitvis känns boken långsam och trög men är ändå helt okej.
Betyg 3
2017-06-04 20:12
Otäck och spännande deckare där en polis tvingas skjuta en trettonårig flicka. I efterföljande undersökning så upptäcks en barnporrhärva. Samtidigt med förhör så brottas en ung polis, Lena, av sina svårigheter efter ett brutalt överfall. Hon är på bristningsgränsen. En välskriven roman som visar hur pedofiler kan manipulera sina barn och utnyttja dem.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hjärtslag
Liknande böcker:
Polisen och den döde p..
 G. Unefäldt
Detektiv på hett plåttak
 S. Rutbäck Eriksson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
klädd för döden
 D. Leon
Morsarvet
 C. Granbom
Dödlig fjäril
 I. Boström
Dansar på din grav
 P. Liljestrand
Ättestupan
 J. Ekström
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg