bokrecensioner boktips

Tro mig när jag ljuger

Författare: Ellen G. Simensen
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789180231831


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Lars Lukassen är polis i Hønefoss, frånskild med delad vårdnad om den åttaåriga dottern Annie. När polischefen behöver ta tjänstledigt får Lars kliva in i rollen som tillfällig chef. Detta gör det ännu svårare för honom att vara ensamstående pappa och ha tid för Annie. När en man hittas död på en stig vid Storälven tycks det först handla om en naturlig död, men det finns frågetecken. Vid obduktionen visar det sig att mannen har stora mängder metanol i blodet. Han han blivit förgiftad? I samma veva får polisen in en anmälan om en man som kallas Sagoberättaren, som skrämt barn utanför skolan med otäcka berättelser.

Utdrag ur boken:
Lars tittade på klockan. De hade varit effektiva, men minuterna hade gått och snart var det en timme sedan någon hade sett NN. Folk hade gått bort sig i skogsområdet vid Draugtjern förut. Han kom att tänka på vandringssägnen som hans mamma hade berättat för honom som barn. På 1600-talet drunknade en skogshuggare där. Hans ande knöts till tjärnen för evig tid. Det var så Draugtjern fick sitt namn, så att ingen skulle glömma vem som fanns där uppe. Men det var väl mest för att skrämma barnen så de inte skulle gå till tjärnen, tänkte Lars och hoppades att NN var bland dem som växte upp med gamla godnattsagor på sängkanten.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tro mig när jag ljuger :
2022-01-25 16:19
Tro mig när jag ljuger är Ellen G. Simensens debutroman, och vilken debut! Det här är en psykologisk spänningsroman utöver det vanliga. Den är otäck på ett krypande sätt. Vem ljuger? Är det över huvud taget någon som talar sanning?

Lars Lukassen har fullt upp med att försöka lösa fallet med den döde mannen samtidigt som han ska få umgänget med den åttaåriga dottern Annie att fungera. Samtidigt får han allt starkare känslor för Annies nya lärarinna Johanna. Då dör ett barn i klassen under mystiska omständigheter. Strax innan har Johanna lämnat gruppen. Är hon ett vittne eller är hon förövare?

Simensen lyckas hålla spänningen uppe ända till slutet. Då kan jag inte läsa och bläddra tillräckligt snabbt, för jag måste få veta hur allt hänger ihop.

Det enda jag inte uppskattar i boken är att berättaren i några kapitel är en död flicka. Visserligen finns det en vålnad i Hamlet, men i en modern spänningsroman känns det konstigt.

Men sammantaget är detta en riktigt bra debutroman, som jag rekommenderar till alla som gillar psykologiska spänningsromaner.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tro mig när jag ljuger
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron