bokrecensioner boktips

Villebråd i sikte

Originaltitel: Beast in a view
Författare: Margaret Millar
Genre: Thriller
Utgivningsår: 1955
ISBN: 9781780220314


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Miss Helen Clarvoe bor nästan fullständigt isolerad i en svit på ett andra klassens hotell i Hollywood. Hon blir uppringd av en kvinna som påstår att hon är hennes vän. Men hon har ju inga vänner. Om det inte är Evelyn, en flicka som Helen kände i sin ungdom. Men vem är egentligen Evelyn? Hur känner hon till alla människors svaga sidor och hemligheter? Hon spinner ett nät av fruktan och hot genom sina telefonsamtal.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Villebråd i sikte :
2021-10-23 20:18
Evelyn Merrick, så heter den psykiskt sjuka unga kvinnan som ägnar sig åt telefonterror. Hon finner en glädje i att såra och skrämma andra människor. Hon ringer upp sin gamla klasskamrat, Helen Clarvoe och skrämmer livet ur henne. Helen, en rik enstöring chockas så svårt av samtalet att hon tar kontakt med sin fars gamla kollega, Paul Blackshear för att han ska leta reda på Evelyn och få henne att sluta upp med sin terrorisering av andra människor. Istället begår Helens bror, Dougie självmord och fotografen, Terola som Evelyn stått modell för och som också visar sig vara Dougies älskare- en stor synd och skandal 1955 när den här boken skrevs- hittas ihjälhuggen med en sax. Är det Evelyn som ligger bakom mordet? Och i sådana fall, hur långt är hon beredd att gå? Kan Blackshear finna henne innan hon begår nya brott?
En ovanligt bra och spännande gammal psykologisk thriller med en rejäl tvist på slutet som skakade om historien. Saker och ting visade sig inte alls vara så som jag först trott.
En av de många böcker som stått oläst i min bokhylla i säkerligen flera decennier. Skriven av den kanadensiska thrillerförfattaren, Margaret Millar (1915-1994). Jag blir riktigt sugen på att läsa fler thrillers av henne.
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Villebråd i sikte
Liknande böcker:
Jaga i par
 M. von Willebrand-Hollmerus
Skampärlorna
 A. Lilja Gladh
Det ingen ser
 L. Hall
Vraket
 .
En eftersökt man
 J. Le Carre
Kryptören
 A. Jallai
Kokain
 P. Engman