bokrecensioner boktips

Karin

Författare: Barbro Myrberg
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, 1970-tal, frigörelse, tragik
Utgivningsår: 1976
ISBN: 9100410179


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Genom Karins huvud for med rasande fart tjugofem års blomsterkvastar, hushållsassistenter. elvispar, choklad från Grafströms, Célinehalsdukar och Carmen Curler, tvättmaskin och strykmaskin, Husquarna Zig Zag, Georg Jensensilver, elektrisk fruktpress och lökhackare och kastruller med kopparbotten.
Och ändå är inte Karin nöjd och glad. Hon kanske skulle behöva lite frihet?
Frihet? Hon gör ju precis vad hon vill hela dagarna. Hon rår sej själv, inga tider att passa, har bra med pengar. Frihet, dumheter, men hon kunde ju behärska sig lite. Och vara tacksam.
Karin är den frustrerade välbärgade hemmafrun. Ett aktuellt ämne - som dock här behandlas annorlunda. Ty Barbro Myrbergs roman är rolig och humoristisk, ja ibland farsartad, fast den egentligen är både skakande och hemsk.
Karin, välbärgad medelålders hemmafru, har förlorat självförtroendet och gör valhänta försök att förverkliga sig själv på annat sätt än hittills. En kvinnokris, skildrad med värme och humor.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Karin :
2021-10-13 05:55
Jag skulle vilja kalla bokens baksidestext för felaktig då den målar upp den här boken som en fars med mycket humor i. Visst finns här charmiga små episoder men jag skulle nog då snarare vilja benämna den som tragikomisk. Och med betydligt mer tragik än komedi.
Karin är en drygt 50-årig olycklig hemmafru, gift med bankdirektören, Henrik och mor till de praktiskt taget vuxna barnen, Ingrid och Göran. Idag skulle Karin ha fått diagnosen hyperkänslig. Men den diagnosen fanns inte tillgänglig då den här boken skrevs. Karin äter, dricker och röker i ett desperat försök att få bukt på ångesten. Hon oroar sig ständigt över stort som smått och faller hela tiden i gråt. Hon längtar ut i arbetslivet men är okunnig och hämmad. I en tid av frigörelse och Grupp 8-kvinnor. Jag trivs med Karin. Hon är en vänlig karaktär som vill så mycket, med så många tankar och drömmar. Jag trivs däremot inte med Henrik, hennes make. Episoderna mellan makarna skulle jag vilja kalla för ren psykisk misshandel som inte precis fick mig på något vidare humör. Under vissa delar av boken kände jag för att ge karaktären, Henrik en fet smäll.
Jag minns Barbro Myrbergs (1933-1993) namn från olika tidskrifter men visste inte att hon var författare till ett antal böcker. Den här boken är välskriven och ganska engagerande, fylld med massor av 70-tals nostalgi. Jag läser gärna mer böcker av henne!
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4



Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Karin
Liknande böcker:
Vem dödade min far
 É. Louis
Ond skörd
 S. Bolton
Våldets historia
 É. Louis
Andras vänner
 L. Moriarty
Skriva & älska
 L. King
Skilsmässan
 M. Herngren
Här är jag nu
 K. Cambell
Regnvakt
 T. de Rosnay
Bergens stjärnor
 J. Moyes
Samma Författare: