bokrecensioner boktips

Perfect Day

Författare: Torbjörn Löwendahl
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789198702309


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är en klen tröst att veta vem som ligger bakom pandemin när min kärlek är förlorad. Spillrorna av Linköpings befolkning bråkar om makten medan jag söker bekräftelse som revolverman. Men döden har länge vandrat vid min sida.

Utdrag ur boken:
Den gamla kvinnan vaggade från sida till sida och vi föll in i hennes lunk. Hennes käpp lämnade djupa spår i gräsmattan av tyngden som för att vittna om den möda Dagmar hade att ta sig fram. Hon stannade till vid kroppen efter den vildsinte schäfern.

"Nu får du vila, Maximilian. Nu får du vila."

Hundens bruna ögon var matta och tungan hängde ut ur munnen där de gula tänderna stack ut från infekterat tandkött. Jag såg inget vackert i kadavret. Det var en fallen fiende som hade skadat Andreas helt i onödan, men även Maximilian hade varit en bedårande valp innan han växt upp. Vi har alla varit söta i våra föräldrars ögon.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Perfect Day :
2021-10-02 23:21
Perfect Day är den andra delen i serien Stayin' Alive där människan får betala priset för sin respektlöshet mot naturen.

Jag var tveksam till att läsa första delen i trilogin. Det kändes inte som någon genomtänkt intrig. Men fel hade jag! Jag tyckte mycket om Stayin' Alive och har därför sett fram mot att få läsa den andra delen.

Löwendahl gör mig inte besviken med den nya delen. Vi är tillbaka i Linköping, den enda stad i världen som vi får veta något om. Den mänskliga civilisationen är krossad och det finns ingen fungerande statsmakt. Det dröjer dock inte länge förrän det dyker upp grupper som mer än gärna vill fylla tomrummet.

I Perfect Day får vi veta vad/vem som har utlöst pandemin och den därpå följande utrotningen av större delen av jordens befolkning. Krafter har släppts lös vars konsekvenser är svåra att förutse. Fantasieggande och skrämmande.

Det är en hel del skjutande och dödande i boken och det kan möjligen störa den vämmelmagade. Mig stör det dock inte, eftersom denna dystopi bygger på att samhället har brutit samman och det är äta eller ätas som gäller.

Men det som jag anser är bokens stora behållning, och det gällde även första delen, är den cyniska humor som Löwendahl låter huvudpersonen Jonathan uttrycka i ord och tanke. Och när Jonathan riskerar att dö tröstar han sig med tanken: "Jag spände hanen i förvissning om att den som berättar historien omöjligen kan dö i andra delen av en trilogi." Det tyckte jag var riktigt roligt!

Stayin' Alive var bra. Perfect Day är ännu bättre! (Titeln Perfect Day är för övrigt hämtad från låten med samma namn av Lou Reed.)
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Perfect Day
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron