bokrecensioner boktips

De åttas hemlighet

Författare: Katherine Neville
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, musik, historia, spänning, vetenskap, äventyr, schack
ISBN: 9170281262


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Allt kretsar kring ett legendariskt schakspel, än gång ägt av Karl den Store. Det sägs ge ägaren oinskränkt makt och dess hemlighet har därför jagats genom historien. Som läsare får man dels följa schackspelets äventyr genom historien och dels en ung kvinna i nutid som ofrivilligt dras in i vad som visar sig vara ett gigantiskt schackspel med levande personer.
Under resans gång träffar man åtskilliga historiska personer, som alla kan bidra med sin lilla bit av puzzlet kring schackspelets gåta.
Medelbetyg: 4,14 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De åttas hemlighet :
2004-12-23 23:14
En av dessa få böcker som man faktiskt lär sig något av. Ändå är det i grunden en äventyrsbok. Men precis som med "Da Vinci koden" av Dan Brown, så innehåller den mängder av faktiska sanningar. Dessa är bokens egentliga behållning, även om det dessutom är en förstklassig äventyrsroman.
Här återfinns sanningar om i huvudsak matematik, musik, det gyllene snittet, astronomi, periodiska systemet, mm. Snyggt levererat i en mycket spännande äventyrshistoria.
Denna bok är egentligen ett måste om man gillar exempelvis nyssnämnda "Da Vinci koden".
Definitivt en av mina topp-tre böcker!
Betyg 5
2005-06-27 15:52
Hade ganska stora förväntningar eftersom jag är en stor vän av mysterier, historiska romaner och dessutom frekvent schackspelare. Historien är rätt så långrandig och intrigen är extremt långsökt med en massa personer kors och tvärs europa som agerar svarta eller vita pjäser. Bokens stora plus är alla historiska karaktärer som författaren smidigt fått med i handlingen, allt från Newton, Voltaire, Katarina den Stora, Napoleon och hela terror-gänget från franska revolutionen; Marat, Robespierre, mfl.


Vill ni läsa en bra schackmysterie bok, då rekomenderar jag istället Vem dödade riddaren? av Arturo Perez Reverte! Mycket bra schackmysterium!

Betyg 3
2005-07-19 12:14
En spännande äventyrsroman som berättar om jakten på det försvunna Montglanespelet, ett berömt schackspel från Karl den stores tid. Dels får man följa en kvinna som under franska revolutionen försöker gömma spelet, dels handlar det om en kvinna som århundraden senare försöker hitta spelet. Schackspelet är nyckeln till en magisk formel som är förknippad med numerologi och alkemi.
Många historiska personer, som t ex Napoleon, Voltaire, Rousseau och Katarina den stora har en roll i kampen som schackspelet.
Jag tycker att boken är intressant, lärorik och spännande.
Läs den!
Betyg 4
2007-05-30 13:44
Det myllrar av historiska människor i denna äventyrsroman! Och den är faktiskt riktigt bra. Den håller mig fast precis hela tiden. Dock kan jag uppleva att den är lite väl långdragen. Men nej, mycket spännande, lärorik och med oförväntade händelser.
Betyg 4
2008-01-26 17:26
Fullständigt omöjlig och fantastisk historia. Hon skriver lite slarvigt men det gör inget. Stor underhållning.
Betyg 4
2008-09-13 13:05
En fängslande bok som var svår att lägga ifrån sig. Gillar man mysterier gillar man denna, gillar man historiska romaner gillar man också denna
Betyg 5
2009-01-07 16:56
Läste om detta efter 15-16 år. En bra äventyrsroman, fängslande och lärorik. Kul med alla historiska personer som man får träffa.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De åttas hemlighet
Liknande böcker:
Vargens krig
 B. Cornwell
Er tredje man
 D. Rudberg
Blodgärning
 T. Svensson
Ryska dockor
 M. Hall Kelly
Kirke
 M. Miller
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö