bokrecensioner boktips

Trohetseden

Författare: Anton Berg
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, mord, historia, spänning
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789189298064


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En uppmärksammad rififikupp mot Nationalmuseum slutar med att journalisten Axel Sköld plötsligt har en stulen Rembrandttavla i sin ägo. Tillsammans med historieprofessorn Vilhelm Skrak försöker han blottlägga de ledtrådar som tavlan döljer. Samtidigt utreder polisen ett bombdåd i centrala Stockholm. Är det ett terrordåd eller finns det en annan agenda?

När samhället skakas står den nytillträdda, kompromisslösa statsministern Lova Magnusson i centrum. Men på vems sida är hon egentligen? Och vad ligger bakom den vårdnadstvist som Stina Forss, Axels kollega och vän, dras in i?

Utdrag ur boken:
"Det här var jävligt olyckligt. Plötsligt menar polisen att bara för att vår kille använde T-sprit och ett gammalt billarm kan det inte röra sig om muhammedanska terrorister. Det är för fan inte klokt. De jävlarna använder vad fan som helst. Lastbilar. Maskingevär. Självmordsbombare. Jag förstår inte för mitt liv hur den svenska polisen fungerar. Eller snarare inte fungerar."

Han sträckte sig efter whiskyflaskan på bordet, vände på den så etiketten gick att läsa, fnös och ställde ner den med en smäll.

"Vad är det här, Calle? Ge mig de fina grejerna. Det som Cederström dricker."

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Trohetseden :
2021-07-11 21:10
Trohetseden är andra delen i Anton Bergs De Aderton-trilogi. Första delen hette just De Aderton. Journalisten Axel Sköld gräver vidare för att avslöja ett mer än 200 år gammalt sällskap, som i hemlighet styr Sverige. Ett sällskap som både har låtit mörda en svensk kung och en statsminister när dessa har stått i vägen för organisationen. Att försöka avslöja De Aderton är dock livsfarligt.

Som jag nämnde i recensionen av De Aderton så ger historien naturligtvis foliehattsvibbar, men författaren tror mig veterligt inte på denna konspiration. Det hindrar inte att han skapar en riktigt intressant historia. Och jag älskar den dryge men samtidigt vänlige professor Skrak som ger Axel Sköld och därmed samtidigt läsaren en god inblick i både svensk historia och konsthistoria.

Även denna del är en utmärkt spänningsroman och jag ser fram mot den avslutande delen i trilogin.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Trohetseden
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Samma Författare: