bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
För att överleva-en bo..
Slutstation rättspsyk
Liknande böcker:
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Vi är en
 S. Crossan
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Robin Hood
 J. McSpadden

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerZebraflickan

 
Författare: Sofia Åkerman
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, psykologi, ungdom
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9189390377
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


''Zebraflickan'' skildrar en artonårig flickas kamp för att frigöra sig från sin självdestruktiva demon, som har drivit hennes självskadehandlingar så långt att läkarna givit upp hoppet. Man får följa hennes tankar, hennes rädsla för att bli frisk och bortglömd, och hennes skam över sig själv, men också lyckan när hon upptäcker att världen inte var som hon befarat.

Utdrag ur boken:
''Mina tankar var de sjukaste, jävligaste, mest korkade, hemskaste och skräckinjagande någon kan föreställa sig. De var oförklarliga, och hängde inte alls ihop. En del av mig tyckte att jag hade segrat, att jag hade lyckats bra med balansgången mellan livet och döden. En annan del av mig skrek av rädsla och panik, för den visste att det skulle hända igen. Den delen visste också att Sofia faktiskt inte var odödlig.''

Medelbetyg: 4,33 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Zebraflickan :


innieflickan 2004-12-08 00:12
Sofia, född 1984, berättar om sina år som anorektiker och självskadare. Om livet att slungas ut och in från olika psykiatriska avdelningar. Hur det är att flyttas från barn- till vuxenpsyk när du bara är 16 år gammal. Om man egentligen vågar vara med i teatergruppen, hur man ska motstå rakbladens frestele, hur det känns när små barn tittar och pekar när man har en sond i näsan och hur de små mintkakorna från vännerna lyser upp dagen.
Sofia har ett ungt och vackert språk, som flyter genom hela boken. Hon beskriver så väl det hon, jag och många andra har som vardag. Trots det tunga ämnet lyckas hon hålla mej vid mod hela boken igenom, hon får mej att tro att det finns ett liv!
Jag har läst boken tre gånger sen jag fick den i min hand i somras, och den blir bara bättre och bättre. En bok för alla som på något vis kommer i kontakt med unga tjejer och killar, för tyvärr är dagens verkligehet inte bättre än att det här måendet och det här beteendet finns i alla 'vanliga' högstadie- och gymnasieklasser.
Trots att jag mådde mycket dåligt själv när jag läste 'Zebraflickan' första gången, kunde jag ändå läsa den med glöd och tro på det goda. Sofias vilja genomsyrar allt!
Betyg 5

Love_Baloo 2007-10-23 20:28
Jag känner Sofia och hon har alltid varit duktig på allt. Blev inte förvånad när hennes självbiografi visade sig vara riktigt bra
Betyg 5

hebohob 2009-08-12 17:24
Underbar! Jag grät hela boken igenom, och ändå fanns där så mycket hopp.
Betyg 5

trebor 2018-10-01 14:05
Tänkvärd om självskadebeteende och lärorik trea.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Zebraflickan


  Köp boken som film på cdon: