bokrecensioner boktips

Snöblind

Författare: Ragnar Jónasson
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789178938162


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I en isolerad fiskeby på norra Island, en ödslig trakt där ingen låser sina dörrar, upptäcks en ung kvinna halvnaken i snön, blödande och medvetslös. Samtidigt har en äldre, uppburen författare fallit till sin död. Ari Thór - nybliven polis på sin första postering, långt från flickvännen i Reykjavik - dras rakt in i hjärtat av det lilla samhället. Ett samhälle där det blir allt mer uppenbart att det inte går att lita på en enda människa. Där hemligheter och lögner har blivit ett sätt att leva.

Utdrag ur boken:
Ugla reste sig upp. Hon hade suttit på en gammal köksstol med slitet gult tyg på sitsen. Hon tvekade och såg sedan djupt in i ögonen på mannen som stod framför henne. Han hade tjockt, svart hår som inte tycktes ha börjat bli grått trots att han hade passerat fyrtio för två år sedan. Ugla tyckte alltid att det var något hemlighetsfullt med ansiktsuttrycket; ögonen kisade alltid en aning som om de samtidigt sa både "kom närmare" och "rör dig inte". Hon flyttade sig närmare honom, han grep tag i henne och gav henne en djup kyss.

Ulfur, uppsättningens regissören, klappade i händerna och ljudet ekade i salen.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Snöblind :
2021-03-16 13:50
Snöblind är den första boken av Ragnar Jónasson som jag läser. Av isländska författare har jag bara läst ett par böcker av Halldór Kiljan Laxness och Jón Kalman Stefánsson tidigare, men det här är den första isländska deckaren för mig.

Det är riktigt roligt att följa historien i ett isländskt samhälle vid en fjord på norra Island. Det är mitt i vintern och det mesta verkar ligga begravt i snö och is. En lavin gör att byn blir helt isolerad.

Själva kriminalhistorien är riktigt spännande. Den unga kvinnan som hittas blödande och medvetslös i snön. Den gamle författaren som ramlar och slår ihjäl sig. Mord? Mordförsök? Olyckshändelse? Den unge polisen Ari är ivrig när han ska utreda de båda händelserna, men han märker snart att allt inte är vad han och andra har trott. Lögner avslöjas; lögner som de inblandade aldrig hade trott skulle avslöjas.

Det här var en bok jag gillade och jag läser gärna mer av Ragnar Jónasson. Snöblind är första boken i Det mörka Island-serien.
Betyg 4



Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Snöblind
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Samma Författare: