bokrecensioner boktips

Nadia

Författare: Elisabeth Norebäck
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning, minnesförlust, fängelse
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789188647757


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tänk dig att bli dömd till livstids fängelse mot ditt nekande. För att överleva måste du börja tro på det de säger. Att du mördade din man.

Linda Andersson hade allt. Som barn uppträdde hon ofta med sin mamma, den folkkära sångerskan Kathy, och blev Solskensflickan med hela svenska folket. Senare gifte hon sig med Simon, också han en känd artist. Men när Kathy drabbades av en dödlig sjukdom som krävde all Lindas uppmärksamhet avslöjades även Simons otrohet.

Nu avtjänar hon ett livstidsstraff på Sveriges farligaste kvinnofängelse för mordet på sin man. Ingen tror att hon är oskyldig, inte ens hennes egen syster. För att stå ut tvingas Linda glömma sitt tidigare liv. Hon måste sluta älta vad som egentligen hände.

Men så inträffar något som får henne att ifrågasätta allt om natten då hennes liv slogs i spillror. Då hon vaknade upp, omgiven av blod. Då polisen skrek åt henne att komma ut med händerna över huvudet.

Hon var Solskensflickan. Nu är hon Monstret.

En psykologisk thriller om besatthet, dubbla lojaliteter och om att gå över den sista gränsen.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nadia :
2021-01-27 20:41
Jag imponerades väldigt mycket av Elisabeth Norebäcks debutant-roman, Säg att du är min (2017), en mycket spännande psykologisk thriller och har sedan dess gått och hållit utkik efter hennes namn. Nu har jag läst hennes andra bok, Nadia.
Om det är något som hon kan så är det att skriva. Litterärt är hon på en mycket högre nivå än majoriteten av alla de deckarförfattare som släpps på löpande band. Jag tycker mycket om psykologiska spänningsromaner som kan vara rent fantastiska om de håller boken igenom.
Personligen tycker jag inte att den här boken är lika bra som "Säg att du är min". Den börjar väldigt lovande, men jag tycker den tappar ganska fort och så går den allt för längre runt i en cirkel när jag vill att den ska gå framåt. Betydligt bättre än alla dussindeckare som släpps på löpande band, men jag är ändå inte helt nöjd med själva berättelsen. Språket däremot är som sagt mycket bra.
Jag kan verkligen rekommendera er att läsa "Säg att du är min" om ni inte redan gjort det.
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nadia
Liknande böcker:
Rambo III
 D. Morrell
Rambo
 D. Morrell
Kinesen
 S. Leather
Tvekampen
 D. Morrell
Goldeneye
 J. Gardner
Parmiddagen
 M. Österdahl
Visa ditt rätta ansikte
 H. Fogelström
Asfaltsland
 C. Cosby
Nödrop
 G. Bøe
Samma Författare: