bokrecensioner boktips

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

Författare: Björn Natthiko Lindeblad & Caroline Bankler Navid Modiri
Genre: Livsvisdom/biografi
Ämnesord: filosofi, humor, religion, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789178871865

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppenhand, och mindre som en knuten näve.

Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut

Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk :
2021-01-19 15:24
Jag har länge följt den här underbara mannen som pratar allvar men med glimten i ögat i poddar, varit och lyssnat på honom i Falun i hans föreställning NYCKLAR TILL FRIHET. Nu har jag läst hans bok, JAG KAN HA FEL som Björn Natthiko Lindeblad har skrivit tillsammans med Caroline Bankler och Navid Modori , fast Björn vidhåller att det är inte han som skrivit boken, utan mer hans vänner och medhjälpare. Björn delar med sig av sin själsliga resa, berättar om sin tid som munk och livet efter. Han öser ur sin livserfarenhet som innehåller både glädje och sorg. Björn skriver att om man lever med attityden att man kan ha fel så innebär det ett öppet sinne och hjärta. Att hitta sin gåva och ge bort den. Jag fastnade särskilt för när han beskriver ordet varsevarande, ett sådant fint ord och tillstånd, som nog alla någon gång i livet varit med om, ett kort ögonblick av närvarande, tacksamhet. Kanske kommer den här boken i rätt tid, nu när vi kanske har mer tid att reflektera. Den rör vid själen, precis som Björn.
Betyg 4
Liknande böcker:
Svensk seriehistoria -..
 U. Granberg
Kirke
 M. Miller
Man kan inte hindra et..
 C. Castillon
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Vardagar
 U. Lundell

 .