bokrecensioner boktips

Morden i Vaxholm

Författare: Margot Franzén
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning, småstad, vaxholm
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789189137004


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En gråkall novemberdag hittas läkaren Fredrik Månsson död i vattnet vid Söderhamnen i Vaxholm. Mycket tyder på att Fredrik har blivit mördad, kanske till följd av det svartsjukedrama han nyligen varit indragen i.
Kriminalkommissarie Lisbeth Kruse på avdelningen för grova brott kommer först ingen vart med utredningen, men får hjälp av den pensionerade småskolelärarinnan Mona Bylund. Mona, som bedriver privatspaning tillsammans med några andra damer i en promenadgrupp vid namn Antikrundan, är snart mördaren på spåren ...
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Morden i Vaxholm :
2020-12-15 01:45
Det har skrivits och görs så än i denna dag, mängder av polisdeckare som efterliknar varandra så till den milda grad- att jag till slut inte vet vem det är som har skrivit vad och undrar om majoriteten av dessa "stjärnskott" till författare har medverkat på en och samma skrivkurs. Just denna genre är jag extremt trött på.
Den här debutdeckaren från Margot Franzén hör däremot till undantaget. Jag tycker det är en trivsam liten deckare där polisen har en betydligt mindre roll i dramat än vad som annars är brukligt för den här typen av böcker- istället är det den pensionerade småskolelärarinnan, Mona och de andra damerna i Antikrundan som agerar amatördetektiver. Ett flertal mord sker och någon tycks följa efter Mona...
Jag tyckte det var ett bra driv i berättelsen, den stannade aldrig av och blev långtråkig och dessutom var det ett bra persongalleri. Själva deckarintrigen tappar en aning på slutet som dessutom sker lite väl abrupt för mig. Och jag tycker inte heller om att jag tidigt i berättelsen får veta mördarens kön. Bortsett från det så är jag positivt överraskad och ser fram emot att få läsa fler böcker av Margot i framtiden.
I en bra uppläsning av Maria Lyckow!
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Morden i Vaxholm
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein