bokrecensioner boktips

De kapabla

Författare: Klas Ekman
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789189087439


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En man och en kvinna i 35-årsåldern checkar in på ett hotell i en liten ort i västra Sverige. Johan ser framför sig en natt med förbjudna äventyr medan Anna med vånda planerar att göra slut på otrohetsaffären för att helhjärtat satsa på sin familj. Helgen blir inte som någon av den tänkt sig. Ett katastrofalt misstag leder till att de där och då fattar ett ödesmättat beslut. Detta blir startskottet på en mardrömslik resa som kommer att förändra deras liv för alltid.

Utdrag ur boken:
Det gick så snabbt när tillvaron rämnade. En dryg månad tidigare hade Annas största problem varit hennes sons svårigheter och att behöva leva med en tråkig man. Nu placerade hon kroppsdelar i soppåsar.

Efteråt tog hon en kall dusch och när hon såg sig i badrumsspegeln blev hon förvånad över att se ut precis som vanligt. Som om ingenting hade hänt. Men hon var inte densamma.

Eller hade hon först nu blivit sig själv? Hade allt som hänt släppt fram hennes verkliga jag? Det var en verkligt skrämmande tanke.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De kapabla :
2020-11-22 17:29
Har vi inte alla någon gång fattat beslut som fått konsekvenser som vi inte hade föreställt oss. Oftast kanske bara småsaker, men någon gång kanske det har påverkat våra liv på gott och ont. Ibland kanske vi ser tillbaka på det där beslutet och tänker att vi önskar att vi kunde gå tillbaka och fatta ett annat beslut. Men det går givetvis inte.

Anna och Johan fattar ett beslut som sätter igång en kedjereaktion av händelser, den ena värre än den andra. Försöken att minimera skadan gör allt ännu värre.

Klas Ekmans debutroman är otäck på ett alldeles speciellt vis. Här finns inga övernaturliga händelser och inga psykopater som smyger därute i mörkret. Nej, alla som medverkar i boken är precis sådana som vi kan träffa varje dag. De hade fortsatt att leva sina ganska händelselösa liv, om inte Anna och Johan hade fattat det där beslutet. Det är vanligheten som gör det krypande obehagligt. Hade något av detta kunnat hända dig eller mig?

Ekmans debut är riktigt bra. Ett extra plus vill jag gärna ge till Marcell Bandicksson för ett fantastiskt omslag!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De kapabla
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron