bokrecensioner boktips

Hälsa till mamma

Författare: Sten Lindqvist
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9788726433395


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Under Tomas uppväxt har han och hans mamma Viola aldrig haft det särskilt bra ställt. Men när Tomas var runt 25 år gammal så förändrades allt och hans mamma började ge honom allt mer och mer dyra presenter. Hon påstod att hon vunnit på Triss och att deras pengabekymmer var över en gång för alla. Men var det verkligen så? Och varför var hon i så fall så hemlighetsfull under åren som följde?
Idag får Tomas aldrig gå in i sin mors rum. Det är den enda regeln de har på gården och det är en regel som han lyckats följa. Men på sin fyrtioförsta födelsedag tvingas han bryta mot regeln för att sedan göra en fasansfull upptäckt. På golvet ligger Viola alldeles blodig - och väldigt, väldigt död. Efter hennes bortgång uppdagas mörka hemligheter som gör det uppenbart för Tomas att han måste hämnas. Frågan är bara vem han ska mörda först...
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hälsa till mamma :
2020-10-31 18:08
Den skulle kunna bli ganska bra, men den känns så amatörmässigt skriven med vissa faktafel att det enbart blir pinsamt att läsa boken. Den går förvisso att läsa. Den är inte alls särskilt lång. Men karaktärerna är endimensionella, karaktären Tomas en första klassens idiot som inte förstår nästan någonting alls och brotten han begår och så en massa meningslösa partier om poker dessutom. Till slut fann jag den nästan smått underhållande eftersom den är så genant skriven med den totalt IQ-befriade karaktären Tomas att jag från och till nästan började skratta för mig själv. Och scenen där mördaren sticker en abborre i en "torsks" hals var faktiskt ganska underhållande som mordmetod. Jag tror aldrig jag tidigare läst en deckare med en sådan mordmetod.
Uppläsaren var helt okej, men det här är ingenting som jag kan rekommendera.
Slutbetyg, en svag 2:a!
Betyg 2
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Samma Författare: