bokrecensioner boktips

Anfall som försvar

Författare: Marc Cameron
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, spänning
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789189087132


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När det avancerade AI-programmet Calliope hamnar på den svarta marknaden lyckas Kinas underrättelsetjänst komma över teknologin. AI:n är den mäktigaste i moden tid och liknas vid ett programmerbart rovdjur med förmågan att hacka och kontrollera all sorts elektronisk utrustning. Jack Ryan Jr och Kollegiet måste hitta Calliope innan det är för sent - i fel händer kan det kraftfulla vapnet förgöra en hel kontinent. Samtidigt står president Jack Ryan handfallen när hans barndomsvän Patrick West, tidigare CIA-agent och numera bosatt i Indonesien, anklagas för hädelse mot islam. För att lyckas rädda West innan det är för sent tvingas presidenten ta till okonventionella metoder.

Utdrag ur boken:
Chang Xiubos farfar hade en gång ägt en häst som var så intelligent att den kunde smita genom alla grindar, hur komplicerade haspar de än hade. Eftersom hästen inte gick att hålla instängd blev det till slut tvunget att avliva den. Det var ett snudd på odiskutabelt faktum, hade den gamle sagt, att ju smartare någonting var, desto mer ofog ställde det till med och utsatte allt och alla i närheten för fara.

För unge Changs föräldrar blev risken att vara en smart häst en populär varning och ett sätt att säga nej när han bad om fler matteböcker eller en ny dator. Han fick ändå tag på sakerna - eftersom han var smart, vilket fick dem att oroa sig ännu mer.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Anfall som försvar :
2020-10-27 12:58
Anfall som försvar är ännu en av Marc Camerons spänningsromaner om president Jack Ryan och Kollegiet; en serie som han skriver i den ursprunglige författaren Tom Clancys anda. Tidigare har jag läst Makt utan gräns och Heder utan samvete.

Det stora omfånget till trots vill jag säga att det var lättare att läsa den här än de tidigare. Kanske beror det på att jag har lärt mig berättarstilen. Handlingen utspelar sig på ett antal olika ställen och när vi är i Kina får man försöka hålla reda på de kinesiska namnen. Ett kapitel senare kan vi befinna oss i ett häkte i Indonesien.

Precis som var fallet med de tidigare böcker jag läst i serien så kan jag bli lite trött på att författaren räknar upp alla båttyper, flygplanstyper, helikoptertyper och otaliga olika vapen som används eller skulle kunna användas. Man måste nog vara väldigt nördig vad gäller vapen och stridsfordon för att kunna uppskatta det. Om en orädd redaktör hade skurit bort hundra sidor av boken så hade det inte gjort något.

Men detta till trots är det en spännande bok. I långa stycken är det en riktig bladvändare, som jag uppskattade. Marc Cameron är skicklig på att knyta ihop de många olika intrigerna till en helhet. En riktigt bra spänningsroman.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Anfall som försvar
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron