bokrecensioner boktips

Jag tänker ofta på pingviner

Författare: Marianne Stalbohm-Stieger
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, kultur, spänning, pingviner, nya zeeland
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789189047679


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

De högaktuella miljöfrågorna, de nära mellanmänskliga relationerna och mord står i centrum i Marianne Stalbohm-Stiegers mysdeckare Jag tänker ofta på pingviner. Den utspelar sig bland Limhamns pittoreska gathus och fiskebodar och på den avlägsna sydspetsen på Nya Zeeland.

Huvudpersonen Monika har svårt att låta sin son finna egna vägar och hon brottas med sin oro när han ger sig iväg på sitt livs största äventyr på Stilla havet. När hon börjar få mystiska meddelanden och sedan inte längre kan få kontakt med sonen måste hon tro på sin magkänsla som säger att något gått riktigt snett. Tillsammans med sin väninna gör hon allt för att finna honom, trots att det innebär en resa till andra sidan jordklotet.

De smältande glaciärerna och det krympande livsutrymmet för världens pingviner får också en avgörande betydelse i denna roman, som vill visa att kraften i äldre kvinnors vänskap och kärlek kan vara så stark att mysterier får sin lösning.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jag tänker ofta på pingviner :
2020-10-25 03:47
Med "Jag tänker ofta på pingviner", så debuterar den 83-åriga, Marianne Stalbohm-Stieger med en mysdeckare med härlig titel och mycket charmigt omslag. Jag tycker det är härligt med en författare som debuterar på lite äldre dar. Hon bevisar för oss alla med författardrömmar att det aldrig är för sent.
Och jag tycker att det här är en mycket välskriven pusseldeckare med charm. Det känns lite som en blandning mellan klassisk brittisk pusseldeckare med charmig 60+ roman a la Kaj Branzell. Jag tycker om huvudkaraktären Monika och trivs med att få följa henne hemma bland väninnorna i Limhamn och på plats i Nya Zeeland där hon letar efter sin försvunne son. Personligen tycker jag kanske deckarbiten blir en aning krystad från och till. Men den är som sagt mycket välskriven och den sticker ut från mängden.
Jag läser mer än gärna fler böcker av författaren i framtiden.
Jag köpte den inbundna boken när den kom, men valde ändå att lyssna på ljudboken med den alltid lika professionella, Anna Godenius!
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jag tänker ofta på pingviner
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein