bokrecensioner boktips

En fallen man

Författare: Håkan Lindgren
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789176972373


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Oscar överlever fallet från sjätte våningen på hotellet där han jobbar. Men han hamnar i koma - åtminstone är det vad alla tror. Han kan varken röra sig eller tala men hör allt som pågår, varje samtal från sjukhusbesökarna och vartenda avslöjande om hemligheter och relationer.
Snart börjar en tanke ta form. Var fallet kanske inte alls en olycka? Visst har han inte varit Guds bästa barn, men varför skulle någon vilja döda honom? Oscar inser att hans människokännedom inte är så god som han trott, samtidigt ställs han inför en ännu värre insikt - tänk om han aldrig vaknar.

Utdrag ur boken:
Mörker. När Kitty gått lämnar hon bara mörker efter sig.
Vem satan är det som försökt ta livet av mig? Jag vill bara att det ska försvinna. Att någon ska komma och säga att de funnit den skyldige. Eller skyldiga. Att nu kommer personen i fråga att ställas inför rätta, med klara bevis som undanröjer varje risk att han eller hon släpps fri igen. Helst aldrig. Men nu är vi förstås i Sverige. Hur många år får han ens om han åker fast? Tre? Fem?
Om jag kunde slippa att älta allting. Dag och natt tänker jag på det. Hur jag än försöker, kan jag inte låta bli. Det går inte. Det är som en dålig musikslinga som fastnat och går på repeat.
Stäng av den satans musiken!

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En fallen man :
2020-10-05 22:02
En fallen man blev jag tillfrågad av förlaget om jag ville ha som recensionsex och jag är glad att jag tackade ja. Detta är en annorlunda bok med en nervkittlande intrig, samtidigt som boken är underhållande.

Visst är väl tanken på att vara vid fullt medvetande samtidigt som man hör allt vara fruktansvärd. Att sakna möjligheten att kommunicera. Det är ju detta som har hänt Oscar. Men vad var det egentligen som förorsakade fallet från sjätte våningen? Ingen vet. Inte heller Oscar.

Som läsare får man veta det mesta genom det som Oscar hör. Det mest underhållande är hans tankar kring detta. Han har en svart humor, som nog är det som håller honom vid liv. Vi får även reda på saker som hänt tidigare. Saker som till en början inte verkar ha något med huvudberättelsen att göra, men som givetvis vävs in efterhand. Vem kan ha motiv att vilja döda Oscar? Som i alla romaner av det här slaget märker vi snart att det kan vara flera som skulle vilja ta livet av honom. Men vem är den skyldige och vad är motivet?

Håkan Lindgren har förvaltat bokidén på ett riktigt skickligt sätt, och de som behöver straffas blir straffade. Men kanske inte riktigt som man som läsare har föreställt sig.

Sammanfattningsvis är En fallen man en spänningsroman av ett annorlunda slag som jag hoppas når en bredare läsekrets.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En fallen man
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly