bokrecensioner boktips

Jaga i blindo

Författare: Estelle Thompson
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kärlek, spänning, australien, saxons, mysrysare
Utgivningsår: 1980
ISBN: 917076025


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Andlöst spännande kärleksroman

När Philip var på väg till skolan där han var lärare träffade han en liten flicka, Linda. En bil kom förbi. Någon erbjöd Linda skjuts. På kvällen hörde Philip i radio att Linda hittats mördad. Philip var enda vittnet - och han var blind!

I sitt mörker tar Philip upp jakten på en skoningslös mördare. Till hjälp har han en ung kvinna, Penny. Hon som varit Philips fästmö - men som han gjort slut med efter olyckan som kostade honom synen...
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jaga i blindo :
2020-09-28 03:27
Pocketbok ur serien: Romanen från Saxons, nr: 25
En alldeles utmärkt liten mysrysare från Saxons som släppte många bra böcker. Det här är en australiensisk thriller om en blind man som leder sin egen utredning, i ett desperat försök att hitta den man som mördat två unga flickor och som redan sett ut sitt tredje offer. Jag tyckte om den här boken som var lite annorlunda när det kom till mördarens anledning för de två morden. Och på slutet blev det förvånansvärt riktigt spännande. Därtill välskriven, engagerande karaktärer och lättläst. Och så tillkommer det dessutom lite kärlek på slutet. Vad mer kan man begära? Den här boken kan jag absolut rekommendera, och om man låtit översätta fler böcker av Estelle Thompson till svenskan hade jag mer än gärna läst dessa. Nu verkar det här vara den enda titeln som blivit översatt dock.
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4
Liknande böcker:
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn
Priset
 A. Fichtelius
Gränsmark
 A. Trosell
På jakt efter Kitty
 T. Haugen