bokrecensioner boktips

Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40

Originaltitel: Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40
Författare: Sterners Förlag
Genre: Fakta
Ämnesord: filosofi
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978919798287


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Boken Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40 är en välskriven och informationsrik bok.  Den består av 150 sidor och har elva kapitel. Författaren av boken är inte utskriven, det beror troligen på att personen som skrivit boken vill vara anonym. Redaktör är Jan Sterner och formgivare av boken är Martin Heap. Boken kom ut i slutet av april år 2017 och ges ut av förlaget Sterners Förlag. 


Boken Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40 är 150 sidor lång och består av 11 kapitel. Första delen av boken handlar om vad som krävs för att kunna gå i pension vid 40, 50 eller 60 års ålder. Författaren av boken pratar även kring vad hen har för målsättning för sitt sparande och hur hen hanterar sin ekonomi i vardagslivet. Vi får inblick i ränta på ränta effekten som av flertalet seriösa sparade anses vara jordens 8:e underverk. Här ges även flera inspirerande exempel på hur ränta på ränta effekten har lett till kraftig ökning av det investerade kapitalet över tid. 


Förhållandet och vår relation till pengar tas även upp i boken samt tankar kring aktiv och passiv inkomst. Att istället för att jobba för att få pengar kan vi istället se till att skaffa oss passiva inkomster som då innebär att vi inte behöver jobba lika mycket, eller inte jobba alls.


Att se sparandet som en livsstil och som intresse är även något som det pratas kring i boken. Författaren ger även tips på hur det går att spara med i vardagen. Att ta tillvara på de fördelar poäng och bonus med kreditkort ger gör att det går att spara pengar samtidigt som man handla. Eller att planera hur man handlar för att tajma in lågsäsong  och köpa saker som man behöver när priserna är billigare. Som att exempelvis handla julsaker när julen är slut, det går att spara mycket pengar på det sättet. Författaren pratar även om vanliga argument som finns mot att spara och analyserar för och nackdelar med sparandet i sin helhet. 


I andra delen av boken får lära oss med om vad aktier och fonder är för något. Vi får inblick i hur aktier och fonder fungerar och varför vi bör spara i aktier istället för att lägga pengarna på hög på vårt bankkonto. Boken ger oss en utförlig grundkurs hur man går tillväga för att börja spara i aktier. Vi delges även kunskap om vad utdelningar och utdelningstillväxt är för något och varför det är bra att välja att spara i utdelningsaktier. Författaren skriver även lite kort om amortering på lån och hur det är att spara i guld och obligationer.   


Avslutningsvis får vi en redogörelse vad som faktiskt krävs för att kunna gå i pension i tidig ålder. Hur mycket pengar som behövs för att sluta jobba. Och om det finns fördelar med att vara pensionär i ett annat land är sverige. Författaren skriver även om sin egna privata pensionsplan. Avslutningsvis ställer han frågan om barnen, de som kommer att krävas av dem när de sedan ska ärva den pengamaskin som byggts upp. 


Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40 är en spännande och mycket intressant bok om ekonomi och sparande. Som både ger bra och konkreta tips till varför man bör börja spara pengar för framtiden.  


 


 


 


 


Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40 :