bokrecensioner boktips

Eftermiddag med ensam flicka

Originaltitel: Denár v dívčí dlani
Författare: Václav Erben
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, kultur, spänning, tjeckoslovakien
Utgivningsår: 1985
ISBN: 9177520696


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vid arkeologiska utgrävningar finner man mynt från 900-talet. Innan man hinner flytta fyndet stjäls det, och den unga flicka som stod på vakt hittas mördad. Utredaren, kapten Exner vid Pragpolisen, leds bl. a. till arkeologer, fagra kvinnor och lantliga värdshus. Doftrik miljöskildring av tjeckisk landsort och Prags Gamla stad
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Eftermiddag med ensam flicka :
2020-09-07 18:20
Min första tjeckiska eller rättare sagt, tjeckoslovakiska deckare som jag någonsin läst, skriven av den tjeckiske författaren, Václav Erben. Och jag vill ju tycka så mycket om den, för den är välskriven, underhållande, fylld med kultur och färgstarka personligheter och den kan säkerligen också bli spännande. Ändå slutar jag läsa efter dryga 30 kapitel, det är mängder av karaktärer, säkerligen 25 olika karaktärer och då har inte ens polisen blandats in i historien ännu. Därtill svåra slaviska namn som jag blandar ihop. Faktiskt upplever jag de tjeckiska namnen som svårare än de ryska att lägga på minnet.
Så tyvärr slutar jag läsa fastän jag tycker om berättelsen, kanske jag någon gång försöker mig på att läsa den på nytt och kanske höjer jag då också betyget.
Nu blir mitt slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3
Liknande böcker:
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch
Den vidrige
 A. Wahl
Vinterland
 K. Faber