bokrecensioner boktips

Tackar som frågar - Historien om några människor

Författare: Jennie Dielemans
Genre: Humor
Ämnesord: politik, humor
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789146212930


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I en förort utanför Stockholm försöker fem familjer - en del uppfuckade, andra inte - att få livet att gå ihop. Petri Koskela hittar dyrbara instrument ute i skogen och det ser djävligt ljust ut. I alla fall ett tag. Hans mamma Leena, en kedjerökande nykterist som är övertygad om sin egen förträfflighet, ska få se. Cornelis Schilders i huset bredvid samlar sina barn för att fira en storslagen julafton. Men så ställer han den där förbannade frågan. Grekiska föreningen har skaffat en gigantisk teve och för första gången sen zigenar-Ronny jagade honom längs allén för arton år sen börjar Jannis Staflakis känna att han lever. Och så Khosro Azadoust. Han, en iransk prylbög, får in cash på att ta hand om en sosse som har varit förlamad sen åttio-talet. Men vad är det som får Khosro att iförd en rosa kanindräkt storma in på OnOff och hota personalen? Och glöm inte Sussie Bengtssons brutala utbrott på medborgarkontoret, där hon rusar in med sitt team och med släggan mot ditt pannben frågar: - Do we look like morons to you?"

Utdrag ur boken:
Kom hit om du tror att det innanför ditt pannben sitter en galen dyngrak dvärg och styr dina tankar.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tackar som frågar - Historien om några människor :
2020-08-02 17:32
Tackar som frågar- Historien om några människor av Jennie Dielemans är en bok jag hittade i bokhyllan när jag skulle leta efter hyllvärmare i Tisdagstrion. Jag minns inte när eller varför jag köpte den. Tydligen kostade den bara tio kronor.


Boken kom ut 2006 och jag vet inte hur länge den stått i min bokhylla, men jag känner nu att jag borde plockat fram den för längesen, för det här är en bok som jag verkligen gillade.


Vi följer som sagt fem familjer i en förort utanför Stockholm och var och en av dem är "speciell". Till en början verkar det inte finnas något samband mellan de fem parallella händelserna, men givetvis låter Dielemans dem flyta ihop alltmer.


Det finns lite allvar i boken, men samtidigt är den väldigt underhållande. Den driver med svenska myndigheter, och den driver absolut med telefoniföretaget 3. Jag undrar om Jennie Dielemans har ett horn i sidan till det företagen sen tidigare :)
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tackar som frågar - Historien om några människor
Liknande böcker:
Familjen Addams
 J. Sharkey
donzasds
 d. donzasds
My Dad Wrote a Porno
 R. Flintstone
Vuxenkruxet
 T. Järvheden
Dickie Dick Dickens
 R. Becker
Drottningen i kassan
 E. Petersson