bokrecensioner boktips

Mord - mitt arbete

Författare: Thomas Rickne
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, kultur, spänning, konst
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789188533661


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vad händer om de människorna du möter på stan inte är vad de ser ut som? Tänk om någon av de vänligt leende medelålders kvinnorna som sveper förbi oss på gatan utnyttjar våra förväntningar om vem hon är? En av dem har gjort det i många år. Hon vet att ingen tror något ont om en oansenlig, grå kvinna. Därför är hon väldigt framgångsrik inom sitt arbete: att avliva människor på beställning. Övrig tid driver hon ett litet konstgalleri i Örebro, för utom sitt ovanliga jobb som lönnmördare, är hennes stora passion konst. Hon reser runt i Europa för att njuta av tavlor på muséer och låter sig överväldigas av konsten samtidigt som hon utför sina uppdrag.

I Mord Mitt arbete får vi följa med på hennes arbetsdagar. Vi får också svaret på varför hon började med sitt ovanliga jobb. Hur kunde en uppväxt i det lilla samhället Lillån leda fram till detta? Hur kunde de många besöken på Göteborgs Konst museum forma en professionell mördare? Thomas Rickne ställer spännande frågor om vad vi tror oss veta om våra medmänniskor. Kan vi verkligen veta vad vi kan förvänta oss baserat på utseende, kön och ålder? Kan ondskan ha ett tryggt vänligt ansikte?

Mord Mitt arbete är den första boken i en trilogi om den grå och oväntade lönnmörderskan.

Utdrag ur boken:
»Tyngden av Zastavapistolen med ljuddämparen känns tydligt i min handväska. Det säger mig att snart ska de små glänsande kulorna, som finns i den, bana sin väg genom hud och kött för att nå fram till något viktigt organ, som därmed kommer att sluta fungera. Någon kommer att avlida på grund av dessa små kulor. Det är en strålande, krispigt klar, vinterdag i den vackra staden München.«
Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Mord - mitt arbete :
2020-07-30 16:03
Boken upplagd av författaren. Recensioner finns tex här: https://thomasrickne.blogspot.com/
Liknande böcker:
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Klippdockan
 R. B. Parker
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina