bokrecensioner boktips

Dödens flod

Originaltitel: The ruin
Författare: Dervla McTiernan
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning, irland
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177818953


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Aisling Conroys pojkvän Jack hittas i floden Corribs mörka, kalla vatten får hon veta av polisen att det rör sig om självmord. I ett försök att glömma begraver sig Aisling i arbete. Men så återvänder Jacks syster Maude till Irland - efter många år utomlands - och är fast besluten att bevisa Jack blivit mördad.
Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly, som nyligen omplacerats från insatsstyrkan i Dublin, fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt fall, som förföljt honom under åren: när Jack bara var en liten pojke dog hans och Maudes mor. Dödsfallet rubricerades som en oavsiktlig överdos. Nu utreds fallet på nytt, som ett möjligt mord.
Andra kommissarier på stationen kopplar Jacks död till moderns, och Maude framstår alltmer som huvudmisstänkt. Men Cormacs instinkt säger honom att allt inte är som det verkar...
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödens flod :
2020-06-11 00:30
De enda tidigare irländska deckare jag läst är vissa av Denise Mina och de tyckte jag inte alls om. Den här boken börjar riktigt bra och mycket engagerande men redan efter några kapitel börjar den tappa i intresse för mig och blir ganska tråkig och "pladdrig". Den tar sig sedan på slutet och blir riktigt bra igen men det fanns ganska långa passager genom boken som författaren i mitt tycke kunde ha strukit. Den är absolut läsvärd dock och välskriven.
Slutbetyg, ett typiskt medelbetyg, en 3:a!
Betyg 3
Liknande böcker:
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Klippdockan
 R. B. Parker
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina