bokrecensioner boktips

I spindelns nät

Författare: Laura Lippman
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 8901814022970


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mark Rubins familj är försvunnen och polisen kan inte göra något, eftersom allt pekar på att den gett sig av frivilligt. Den framgångsrike pälshandlaren vänder sig därför till Privatdetektiven Tess Monaghan, verksam i Baltimore, i hopp om att hon ska kunna hjälpa honom att hitta hans hustru Natalie och deras tre barn. Tess vet inte riktigt hur hon ska bemöta Rubin - en förmögen ortodox jude som vägrar att skaka hand med okända kvinnor och som delger Tess viktig information under stort motstånd, eftersom både hans uppfostran och hans religion förbjuder honom att vara uppriktig mot främlingar.
Tess är snart rymlingarna på spåren och hon begriper att motivet till Natalie Rubins hänsynslösa flykt återfinns någonstans mitt emellan det som Mark Rubin inte berättar och det han vägrar att inse. Ett intrikat nät av svek och hämnd börjar framträda, där gamla oförrätter föder ilska och leder till desperata handlingar - till och med mord. Plötsligt anar Tess att mycket mer står på spel än Natalies envisa stolthet: framtiden för hennes tre oskyldiga barn hänger på den sköraste tråd...

Utdrag ur boken:
Tess hade aldrig tvivlat på att hon var en mycket fantasifull människa. Så det kändes inte så konstigt när Vera Peters på Labyrinth Road fick henne att tänka på en minotaur.
Eller kanske var funderingar på minotaurer oundvikliga oavsett var Vera Peters bodde, med tanke på hennes enorma huvud, gristryneliknande näsa och de två vitblonda hårtestarna som stack upp som små horn. Den korta, kraftiga kvinnan var också ungefär lika välkomnande som en minotaur i sin håla, ryckte upp dörren in till sitt modesta radhus och brölade "VAD ÄR DET?" först när Tess hade tryckt in ringklockan i tjugo långa sekunder.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I spindelns nät :
2020-06-06 23:13
Jag har aldrig tidigare läst någon bok av den amerikanska författarinnan Laura Lippman. En bit in i romanen började jag lite smått fundera över de hänvisningar till gångna händelser i huvudpersonens liv som dök upp här och var, men efter en sökning på nätet fick jag veta att Tess Monaghan varit huvudperson i ett stort antal av Lippmans böcker.

Det var kanske inte spänning hela vägen. Det var en hel del bilturer man fick följa genom sidorna, men den var samtidigt lättläst. Samtidigt var det intressant att få en inblick i den ortodoxa judendomens värderingar. Tydligen bor många judar i Baltimore. Se där något jag inte hade en aning om!

Steg för steg låter Lippman oss ana vad det egentligen är som ligger bakom Natalies och barnens försvinnande. Det är mer än en person som uppträtt bedrägligt genom åren och girighet och hämndlystnad kombinerad med kärlek och åtrå har skapat en livsfarlig cocktail.

Detta är inte den bästa spänningsroman jag har läst, men den är ändå klart godkänd.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I spindelns nät
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Samma Författare: