bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNattviol

 
Författare: Niklas Leavy
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789177950165
 
Spänning:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


STOCKHOLM. JANUARI. När Ebba Lindh ser blåljusen spela under Liljeholmsbron känner hon endast lättnad över att ha lämnat poliskåren. De bestialiska mord som hemsöker staden får i stället brodern Robert ansvar för att klara upp.
Men när Ebba blir anlitad av en viss Sandra Bergman för att undersöka hennes mors brutala död visar det sig vara svårare än hon trott att bryta banden till sitt gamla liv. Spåren leder tillbaka till hennes barndoms Värmland, och minnen hon helst inte vill bli påmind om.
Ebba inser snart att korruption är en smitta som sträcker sig långt bortom poliskåren, och att hennes uppdragsgivare har en egen dold agenda. Samtidigt som relationen till sonen Jakob blir allt sämre faller temperaturen i ett vintermörkt Stockholm.

Utdrag ur boken:
Hela området runt Liljeholmen och Gröndal ramar in den lilla sjön Trekanten. Ebba tittade på alla som skrinnade på den plogade isen - långa loopar under de hängande trädkronorna som sträckte sina kala grenar ut längs strandkanten. Nästen hela området hade gentrifierats med en extrem hastighet de senaste tio åren. Det som tills helt nyligen var en nedsliten närförort hade nu fått sin tidstypiska kyss. Där sunkiga bussar brukade avgå söderut ligger nu en blänkande affärsgalleria i fyra plan. Mittemot, på det ogästvänliga torget, finns lyxlägenheter där högavlönade tjänstemän tar av sig skorna på kvällen. Nere i Gröndal, på sjöns västra sida, trängs en nedklädd, svenskfödd medelklass med sina vintagesoffor och sextiotalslampor.

Medelbetyg: 1 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nattviol :


RobertWarholm 2020-05-27 20:29
Den här boken började bra, men sedan gick det utför.

I början av boken skriver författaren om gentrifieringen av Stockholm. De som bott i Liljeholmen och Gröndal trängs undan, för nu ska den kapitalstarka medelklassen ta över området. Det är en viktig politisk fråga att engagera sig i och det gläder mig att det tas upp i boken, men den glädjen falnar när jag upptäcker att utgivningschefen Niklas Leavy är just en av dessa kapitalstarka som flyttat till Gröndal.

Många gånger använder sig Leavy av ett uttrycksfullt blomstrande språk, men efter ett tag gör det mig trött. Det passar inte riktigt in i denna kioskdeckare.

Något annat som gör mig trött är att få följa den perversa kvinnliga huvudpersonens sadistiska sexlekar. Hon kontaktar män som hon binder och sedan piskar så att blodet skvätter. Kioskdeckare var ordet.

I baksidestexten sägs att det i hennes barndoms Värmland finns minnen hon helst inte vill bli påmind om. Okej, men det blir hon heller inte. Läsaren får inte veta vad detta är för några barndomsminnen. Hon har även ett synnerligen komplicerat förhållande till sin son, som inte vill ha kontakt med henne. Varför får vi inte veta.

Hur är det då med de bestialiska morden som boken ju ska handla om. De tycks vara utförda av en varulv. Ja ni läste rätt. En varulv!

När jag läst klart boken kan jag konstatera att mordfallen aldrig löstes. Istället var det gamla brott från 1980-talet som klarades upp. Men om polisen någonsin fick veta detta framgår inte.

På omslaget står att detta är första delen i serien Stockholm calling. Det ska alltså komma två delar till. Varför det?
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nattviol


  Köp boken som film på cdon: