bokrecensioner boktips

Dunkelt förebud

Författare: Lena Weström & Carina Eriksson
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, gotland
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789174636918


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Överläkare Henrik lutade sig närmare spegeln och ryckte ut ett grått hårstrå. Hur skulle han gå tillväga för att ställa allt tillrätta? Hela hans tillvaro stod på spel, allt kunde gå förlorat på grund av hans snedsteg. Vad hade han egentligen sett hos den unga sköterskan? Ångern värkte i bröstet. Tänk om Astrid skulle göra allvar av sitt hot? Han ville inte tro det, men något i hennes röst hade sagt att det var hans sista chans.
Ingrid kunde inte släppa tanken på kristallkulan som hade blivit svart. Vad ville den ha sagt med det? Varslade den om olycka eller kanske till och med död? Hon var kluven. Något skulle ske, det kände hon starkt. Borde hon varna Astrid? Men tänk om det inte handlade om det. Då hade hon oroat väninnan helt i onödan.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dunkelt förebud :
2020-05-03 22:27
Det här är den fjärde boken som jag läser av gotlandsförfattarna tillika systrarna, Lena Wesström och Carina Eriksson. Jag har tidigare läst: Mörk gryning över Ljugarn (2015), Exil; Björke (2017) och Det sjuka arvet (2019). Jag har tidigare också läst: Under kristallernas vita täcke (2015), enbart skriven av Lena Wesström.
Precis som föregående böcker så tycker jag att systrarna har på ett snyggt och lättläst sätt skapat sig sin alldeles egen genre inom myslitteratursfaktorn. En genre som inte många författare skriver inom.
Medan jag läser Dunkelt förebud som utspelar sig på 70-talet så börjar jag med ens att associera till Jenny Berthelius och hennes utmärkta 70-tals thrillers. Och det är i mitt tycke en väldigt bra jämförelse. Den mysfaktor som Berthelius var mästare på att skapa, lyckas även systrarna Wesström/Eriksson att infinna i läsaren.
Och det är så skönt att få läsa en deckare med ett härligt persongalleri, lagom spännande intrig och dessutom utan att det blir någon som helst polisdeckare, en genre jag är så innerligt trött på.
Jag tycker att det här var en alldeles utmärkt deckare som sticker ut från mängden, som är lättläst och som engagerar läsaren från början till slut. Jag kan absolut rekommendera den här boken liksom författarduons tidigare verk.
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dunkelt förebud
Liknande böcker:
Operation Medelhav
 D. Lowden
Dissonans
 B. Wikström
Slavlägret
 P. ODonnell
Modesty Blaise - Köpa..
 P. ODonnell
Drakklon
 P. ODonnell
Sommar
 P. Jansson
Dubbelexponering
 S. Avindell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson