bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det sjuka arvet
Exil; Björke
Under kristallernas vi..
Liknande böcker:
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Doft av ondska
 A. Rambach
Clara
 J. Lönnaeus
Eko ur glömskan
 A. Mathlein
Annelie
 H. Fogelström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDunkelt förebud

 
Författare: Lena Weström & Carina Eriksson
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, gotland
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789174636918
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Överläkare Henrik lutade sig närmare spegeln och ryckte ut ett grått hårstrå. Hur skulle han gå tillväga för att ställa allt tillrätta? Hela hans tillvaro stod på spel, allt kunde gå förlorat på grund av hans snedsteg. Vad hade han egentligen sett hos den unga sköterskan? Ångern värkte i bröstet. Tänk om Astrid skulle göra allvar av sitt hot? Han ville inte tro det, men något i hennes röst hade sagt att det var hans sista chans.
Ingrid kunde inte släppa tanken på kristallkulan som hade blivit svart. Vad ville den ha sagt med det? Varslade den om olycka eller kanske till och med död? Hon var kluven. Något skulle ske, det kände hon starkt. Borde hon varna Astrid? Men tänk om det inte handlade om det. Då hade hon oroat väninnan helt i onödan.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dunkelt förebud :


BlommigaBarbro 2020-05-03 22:27
Det här är den fjärde boken som jag läser av gotlandsförfattarna tillika systrarna, Lena Wesström och Carina Eriksson. Jag har tidigare läst: Mörk gryning över Ljugarn (2015), Exil; Björke (2017) och Det sjuka arvet (2019). Jag har tidigare också läst: Under kristallernas vita täcke (2015), enbart skriven av Lena Wesström.
Precis som föregående böcker så tycker jag att systrarna har på ett snyggt och lättläst sätt skapat sig sin alldeles egen genre inom myslitteratursfaktorn. En genre som inte många författare skriver inom.
Medan jag läser Dunkelt förebud som utspelar sig på 70-talet så börjar jag med ens att associera till Jenny Berthelius och hennes utmärkta 70-tals thrillers. Och det är i mitt tycke en väldigt bra jämförelse. Den mysfaktor som Berthelius var mästare på att skapa, lyckas även systrarna Wesström/Eriksson att infinna i läsaren.
Och det är så skönt att få läsa en deckare med ett härligt persongalleri, lagom spännande intrig och dessutom utan att det blir någon som helst polisdeckare, en genre jag är så innerligt trött på.
Jag tycker att det här var en alldeles utmärkt deckare som sticker ut från mängden, som är lättläst och som engagerar läsaren från början till slut. Jag kan absolut rekommendera den här boken liksom författarduons tidigare verk.
Toppbetyg!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dunkelt förebud


  Köp boken som film på cdon: